Naša učenica Indira Dizdarević na Juventafest-u

IMG_44214509491186

Snovi… Ponekad je dovoljno da zatvorimo oči i uplovimo u neki naš svijet, svijet snova. Svi imamo snove, želje…neki se snovi ostvare, neki ne.
Roditelji su u našem životu poput dobrih vila u bajkama. Trude se da nam ispunjavaju snove. Moj san se zaista ostvario.

Učestvovala sam na Internacionalnom Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Juventafest.
Pored mene iz Tešnja su bila još dva učenika iz naše Gimnazije Emir Širbegović, koji je nastupio u grupi „ HIP HOP“ i Mirza Kantić, u grupi „Dramaturgija“.Osnovni cilj Festivala je edukacija srednjoškolaca iz oblasti teatarske umjetnosti.Festival pruža utočište mladim ljudima,pomaže im da se nauče ponašati kako na sceni, tako i u životu.

Posebno zadovoljstvo mi je pripalo jer sam upoznala profesoricu Jasnu Diklić.

Zahvaljujući ljudima poput nje saznali smo kako razviti kritički stav i shvatiti da pozorište nije samo”domaći zadatak”,već nešto što može biti zabavno,privlačno,blisko i edukativno.

Organizovane su četiri radionice iz oblasti scenskih umjetnosti. Radinica u kojoj sam učestvovala zvala se”Savremeni ples”. Svi učesnici Juventafesta svoje nastupe su objedinili u jedan,to je bilo nešto posebno. Predstava”Pozdravi nekoga”proglašena je najboljom na Juventafestu,a predstava “Treće”je dobila nagradu za inovativni nastup.

Željela bih reći da je ovo bilo nezaboravno iskustvo, nešto što ću pamtiti cijeli život.

Imala sam priliku vidjeti da svaki čovjek ima svoju kulturu, da je poseban na svoj način,da je svijet raznolik i krije puno lijepih stvari koje trebamo otkrivati.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *