Maturalna ekskurzija za pamćenje

Maturanti su i ove godine za destinaciju svoje maturalne ekskurzije izabrali Španiju i boravak u jednom od najposjećenijih gradova, Lloret de Maru. To je jedno od najatraktivnijih ljetovališta kojeg pretežno posjećuju mladi iz svih krajeva svijeta.

Bilo je ovo magično putovanje koje se ne zaboravlja. Posjetili smo Italiju, čarobnu Veneciju i Veronu. Svi smo bili oduševljeni gradom ljubavi. Pogled na kanale kojim prolaze gondole sa zaljubljenim parovima, stare karakteristične kućice sa romantičnim balkonima maturantima će ostati zauvijek u sjećanju. U Veroni smo napisali  imena na slavnom zidu Julije i Romea, slikali se ispod najslavnijeg balkona historije gdje je nikla Julijina i Romeova ljubav te se divili svim ljepotama ovog slavnog grada.

Napokon smo stigli u Loret de Mar, uživali u prekrasnim plažama, trgovinama, diskoteci Tropics, o kojoj su nam toliko pričali godinama. Ne možemo se pohvaliti slodnim vremenom zbog svakodnevnih izleta na koje smo odlazili, gdje ću posebno izdvojiti Flamenko, Port Avanturu i naravno posjetu Barseloni. Posjeta Barceloni je bio jedan od glavnih razloga našeg odabira da upravo u Španiju idemo na maturalnu ekskurziju. Obilazak Barcelone, Sagrade famillie, Nou Campa su bili šlag na torti. Zaista smo uživali u svakom trenutku koji smo proveli u Barceloni. Ta posjeta uokvirila je našu maturalnu ekskurziju i na licima svih nas moglo se vidjeti zadovoljstvo, sreća i ponos što smo eto, i mi, prošetali La Ramblom i sjedili na klupama najpoznatijeg stadiona na svijetu.

Vratili smo se kući pomalo tužni, ali sa najljepšim uspomenama koje sigurno nikada neće izbledjeti.

 

 

Opširnije: stst.tesanj.net

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *