Nek mirišu avlije

U ponedjeljak 06.10.2014. godine u SRC Tešanj uspješno je realizirana manifestacija “Nek mirišu avlije” u povodu Kurban Bajrama. Kao što možemo vidjeti na fotografijama da je nedostajalo slobodnog mjesta u dvorani SRC, i da su građani ove općine i ovaj put podržali mladost ovog grada.

Inicijator ovog projekta je Nedim Hasanić koji je na ovoj svečanoj manifestaciji imao promociju svoje nedavno snimljene ilahije “Dozivam te ya Allahu” i kojeg je tešanjska publika nagradila velikim aplauzom nakon izvedene ilahije koju je on posvetio svom ocu i svim šehidima Bosne i Hercegovine.

U toku programa prisutnima su se prigodno obratili i Bajram čestitali općinski načelnik Suad Huskić i predsjednik UG ‘Sehara’ Miralem Alić. Na ovoj manifestaciji učestvovali su i poznati hafiz Aziz ef. Alili i njegov sin Ahmed Alili, hafiz Abbas Jahja iz Makedonije najbolji solista naya, mladi hafiz Anes Mulić iz Tešnja, Aiša Zaimović, hor Sultan, Dedo Hadziedhemovic poznatiji kao ‘Dedo sazlija’, te Omladinski ansambl Tešanj koji je ujedno i zatvorio ovu manifestaciju poznatom sevdalinkom Nek mirišu avlije.

Dio prikupljenih sredstava od prodatih ulaznica će biti u narednom periodu doniran Udruženju djece sa posebnim potrebama.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *