30.sjednica Savjeta

Sastanak je održan 10.10.2014.godine u 15,30 sati.

Savjet je donio odluku da se započne novi projekat izgradnje stambenog objekta za socijalno ugroženu porodicu u skladu sa ranije donesenom listom prioriteta. Radi se o porodici Artuković Zekije, samohranoj majci dvoje djece. Savjet je ovlastio gđu Brkić Ajišu da obavi razgovor sa menadžmentom „Napredak“ Tešanj i vlasnicima AS kompanije radi eventualnog učešća u ovom projektu obzirom da je Zekija uposlenica u ovom preduzeću. Zahtjev za pomoć u ovom projektu ce biti upućen i Načelniku Općine Tešanj.
Obavezuje se predsjednik Savjeta da sa najpovoljnijim ponuđačem potpise ugovor o realizaciji ovog projekta.
Dogovoreno je da slijedeća rangirana pomoć dogradnje objekta za Kruško Jusufa Edina bude planirana za narednu godinu ali kao projekat izgradnje novog objekta obzirom na veličinu zahtjeva dogradnje.

Savjet je informisan o završetku projekta izgradnje porodične kuće za Skula Nihada. Vrijednost projekta je iznosila 23.500 KM, a izvođač radova je bila firma ELEZ Tešanj. Ukupne donacije na ovom projektu su iznosile 10.200 KM.
U toku je realizacija dva projekta izgradnje kuća za porodice ugrožene u poplavama. Objekti se grade u naselju Ravne, Općina Žepče i trenutno je u fazi pripreme i izrade krova. Završetak radova se očekuje do kraja novembra.

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *