HIFA-OIL PLASIRALA VIŠE OD 1.000.000 TONA NAFTNIH DERIVATA U POSLJEDNJE ČETIRI GODINE

hifa-oil

SARAJEVO, 8. NOVEMBRA (ONASA) – Tešanjska kompanija HIFA-OIL plasirala je više od 1.000.000 tona naftnih derivata u posljednje četiri godine, a od toga gotovo 30 posto plasirano je na inotržištima, saopćeno je iz HIFA-OIL-a.

Ostvarena je saradnja i sa renomiranim svjetskim kompanijima kao što su američki Bechtel, austrijski Strabag, kao i ENKA i Cengiz Insaat iz Turske, te nizom poznatih kompanija iz regiona i BIH.

Trend rasta poslovanja pokazao je da su predanost ciljevima od strane menadžmenta, veliko zalaganje uposlenika kao i prepoznavanje zahtjeva tržišta bili recept uspjeha kompanije.

Nakon uspjeha na domaćem tržištu tokom 2010. uslijedilo je širenje na tržišta regiona, prvo prema Crnoj Gori, Albaniji i Kosovu, a zatim i prema Makedoniji, Srbiji,Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

Otvoreno tržište Bosne i Hercegovine u proteklim godinama bilo je karakteristično po apsolutnoj dominaciji inostranih kompanija u skoro svim segmentima i u takvoj tržišnoj utakmici domaće kompanije su morale tražiti svoje konkurente prednosti kako bi uspjele u razvoju i širenju svog dijela tržišnog udjela.

Iako je svako od pomenutih tržišta specifično, HIFA-OIL je povećavala tržišni udio i segment inostranog poslovanja postavila kao jedan od strateških ciljeva za naredne godine.

HIFA-OIL, kao članica grupacije HIFA, od svog postanka do danas uspješno je slijedila svoju misiju i postala respektabilan faktor na tržištu naftnih derivata kako u BIH tako i u regiji.

Početni cilj ulaska na tržišta naftnih derivata za motorna vozila bio je dopunjen i ulaskom na tržište derivata za industrijsku potrošnju odnosno bitumena i mazuta na kojem je već za nekoliko godina HIFA-OIL postala vodeća kompanija u BIH.
Jedna od konkurentnih prednosti kompanije su uposleni kojih su spremni odgovoriti na sve zahtjeve tržišta i ulaganje u obrazovanje i specijaliziranje u struci se pokazalo kao ispravna odluka.

Od ukupnog broja uposlenih više od 40 posto su osobe sa visokom stručnom spremom, dok su dva sa stepenom doktora nauka.
Iako su uslovi na domaćem i regionalnom tržištu naftnih derivata izuzetno zahjevni, sigurno je da će HIFA-OIL u narednim godinama širiti tržišni udio, a slijedeći trendove u polju energetike i prateći zatjeve tržišta za nove ciljeve postavljeni su ulazak na tržište električne energije i proizvodnja peleta od uglja koji bi konkurentan na tržištu, dodaje se u saopćenju.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *