KK “GRADINA” Tešanj briljirala u Vogošći!

DSC_0032

Da je neko večeras gledao utakmicu a da ne zna ko je ko, sigurno bi za KK “GRADINU” Tešanj rekao da je dugogodišnji A1 ligaš FBiH a ne igrači KK “VOGOŠĆE””!

Utakmicu smo sjajno otvorili, vidjelo se već na poluvremu da smo jači i spremniji od domaćina KK “VOGOŠĆE” i da je samo pitanje s koliko poena će na kraju biti razlika.
Na kraju su se domaćini primakli na 4 poena 4 minute do kraja ali na tome se sve i završilo.
Pored večeras veoma raspoloženih Gorana Pantelejića, Adema Pezera i uvijek raspoloženog Tima Dobrijevića ne bi se naigrali ni mnogo jači igrači. Naravno, i svi koji su ulazili u igri i igrali dali su doprinos da na kraju na semaforu stoji rezultat:

67 : 75

I onda šlag na kraju, u gledalištu sa nama i našim Tešnjacima iz Sarajeva (njih preko 50 je došlo da bodri naše momke) je bio i gdin Anes Sadiković vlasnik firme BOSNAEXPRES Matuzići/Doboj Jug i naše momke počastio večerom u restoranu Intermezo u Kraševu kao nagradu za pruženu borbu i ostvarenu pobjedu.

Naravno i vlasnik Intermeza je počastio naše momke za dobar rezultat.

Ispred igrača, navijača i članova Uprave kluba – jedno veliko HVALA!

Atmosferu možete pogledati u albumu slika.

Iz kola u kolo se pokazuje da klub KK “GRADINA” Tešanj sa jednim ozbiljnim pristupom pokazuje kako se može doći i do rezultata. Već smo treći u ovoj ligi, na početku su svi planirali lake bodove od nas i da ćemo biti ovdje samo jednu sezonu.

Sada imamo 4 pobjede i dva poraza, naredna dva kola smo domaćini. Prvo ugošćujemo KK “PROMO” Donji Vakuf i onda veliki derbi – možda i utakmica za preuzimanje prvog mjesta: protiv trenutno prvoplasirane ekipe KK “BOŠNJAK” iz Hadžića – trenutno lidera bez ijednog poraza. Košarkaši KK “GRADINA” Tešanj obećavaju da će još jednom izgoriti na parketu i uzeti sklap u toj utakmici.

O terminima odigravanja ovih utakmica javnost će biti blagovremeno obavještena!

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *