Međunarodni bodovni turnir Tešanj 2015.

Ernad-Bedak-600x264Međunarodni turnir Tešanj 2015.

Novoosnovani plesni klub “Win” iz Tešnja, prvi put pod ovim imenom samostalno organizuje turnir u Aklrobatskom Rock and Roll-u. Prošle godine u februaru je prvi put organizovan turnir u Tešnju preko PK Flamenco koji je inicirao osnivanje novog kluba u Tešnju.

Turnir je uspješno organizovao seniorski takmičar Ernad Bedak, student iz Tešnja, koji studira na Fakultetu za sport u Tuzli.

Prošle godine u toku ljeta organizovana je i osnivačka Skupština novog kluba koja je donjela osnivačka akta za formalnu rekistraciju plesnog kluba “Win” Tešanj.

Obzirom na prve informacije kojima raspolažemo turnir će biti dobro pripremljen za promociju sporta 21. stoljeća (Acrobatic Rock and Roll).

PK-Win-TešanjPrvi takmičari iz PK Win Tešanj sa trenerom – Ernad Bedak, učestvovali na Bodovnom turniru u Živinicama, decembar 2014.

Takmičenje će otvoriti načelnik opštine Tešanj, mr.sc. Suad Huskić, profesor, početak takmičenja je u 14h u nedelju 15.02.2015.

Očekuje se učešće takmičara iz Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Doboja, Živinica, Šerića, Mramora, Dobrnje kao i takmičara iz nekoliko klubova susjedne Hrvatske.

Organizatoru želimo uspješnu organizaciju a takmičarima da što bolje prezentuju svoje sportsko plesno umijeće.

 

Izvor: pkflamencotuzla.com

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *