Plesnim koracima do zlatnih medalja

ples2

“Ples je pjesma u kojoj je svaki pokret riječ, plesati znači predati se ritmu života.” Ritmu života predali su se učesnici plesnih klubova, svojim pokretima oduševljavali su mnogobrojne gledaoce. U nedjelju, 15.02.2015.godine u sportskoj sali OŠ “Huso Hodžić” održano je II međunarodno takmičenje u akrobatskom plesu rock n rolla.

ples1

Takmičenje su organizovali predstavnici plesnih klubova Win Tešanj i Flamenko Tuzla. Učestvovali su mnogi takmičari iz susjednih zemalja (Hrvatske,Slovenije,Makedonije) kao i učesnici iz različitih gradova naše zemlje. S ponosom objavljujemo da je prvo mjesto osvojio plesni par Merim Saračević učenik naše škole i Ema Kokić (OŠ “Rešad Kadić”), njima je pripala zlatna medalja.

ples

U ekipnom takmičenju II mjesto osvojila je plesna grupa Win iz Tešnja (srebrna medalja),treće mjesto zauzeo je plesni par Nejra Kavazović (OŠ”Huso Hodžić) i Hamza Duvnjak (OŠ”Rešad Kadić”) bronzana medalja. Nadamo se da će i dalje učenici naše škole nizati ovakve uspjehe i krasiti nas medaljama.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *