Otvoreno ribolovno takmičenje

MANIFESTACIJA “DANI MZ KALOŠEVIĆ”

DSCN7097

Dana 30.05.2015 godine (subota) na lokalitetu sportsko-turističkog kompleksa „Jezero Mrkotić“ u mjestu Mrkotić, općina Tešanj, u sklopu manifestacije „DANI MJESNE ZAJEDNICE KALOŠEVIĆ“, članovi Udruženja sportskih ribolovaca „BLINKER“ organizovali su „Otvoreno takmičenje u ribolovu udicom na plovak“.

Po izuzetno lijepom majskom danu takmičenju je pristupilo trideset takmičara u kategorijama Kadeti, Juniori i Seniori.

Takmičili su se članovi domaćinskog Udruženja kao i članovi Udruženja sportskih ribolovaca iz Maglaja, Žepča, Srebrenika i Ilijaša. Pored takmičara, današnjem događaju prisustvovao je veći broj građana, simaptizera našeg Udruženja.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jelah organizovali su jednodnevni izlet sa svojim najmlađim članovima uz izvođenje pokaznih vježbi, dodijele priznanja najboljima i jedno lijepo druženje u prirodnim ljepotama sportsk-rekreativnog kompleksa „Jezero Mrkotić“.

Nakon trosatnog takmičenja sudijski žiri u sastavu Hatkić Muharem, Bobarić Fahrudin i Sejdić Besim objavili su postugnute rezultate u ribolovu:

KADETI:

  1. Letić Hakija
  2. Smajić Muharem
  3. Mahalbašić Amar

JUNIORI:

  1. Rizvanović Aldin
  2. Hodžić Belmin
  3. Bobarić ibrahim

SENIORI:

  1. Alić Mirza
  2. Alispahić Bego
  3.     Huskić Adis

Dodijeljena su priznanja za:

  1. Majstor staze – Alić Mirza iz Ilijaša sa ulovom od 2.300 gr.,
  2. Eko ribolovac – Grbić Hasan iz Tešnja,
  3. Najmlađi učesnik – Mahalbašić Amar iz Mrkotića.

Nagrađeni su za ostvaren uspjeh dobili diplome i medalje a majstoru staze je dodijeljen pehar.

Kuhar Edin Brković je za svoj rad oko „vojničkog graha“ nagrađen diplomom i medaljom za odlično pripremljenručak za sve prisutne.

Da atmosfera bude „na nivou“ pobrinuo se vokalno-instrumentalni sastav „Meraklije Bend“ u sastavu Tahir Navrboc, Adnan Saltagić i Bahrudin Nočić koji su svojim izvođenjem muzičkih numera nabravili sjajan ambijent kod prisutnih ribololovaca i drugih posjetilaca. Istima su uručene Zahvalnice za dugogodišnji angažman i doprinos u radu i razvoju našeg Udruženja.

Na kraju Zahvalnica za dugogodišnji angažman i diprinos u radu i razvoju našeg Udruženja je uručena i predsjedniku savjeta MZ Kalošević Bobarić Fahrudinu.

Osmijeh na licima, pjesma i lijepo druženje uz kulinarske specijalitete Edina Brkovića nastavljeni do kraja dana.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *