KONKURS ZA NAJLJEPŠU RASTOK PJESMU

poetry-and-types-of-poetry

Jedinstvena organizacija mladih (JOM) Jelah vas i ove godine poziva da učestvujete u konkursu za najljepšu Rastok pjesmu! Prizovite muze poezije, pronađite inspiraciju i napišite stihove kojima ćete osvojiti čitalačku publiku, ali i vrijedne nagrade.

JOM Jelah otvara konkurs za mlade književnike/ce iz Bosne i Hercegovine u starosti od 16 do 35 godina, a s pozivom da napišete najljepše stihove inspirisane osnovnim vrijednostima i principima urbane kulture življenja, uzajamnog razumijevanja, mira, tolerancije, razvoja slobodnog mišljenja i suživota na prostorima Bosne i Hercegovine, što promoviše i zagovara Rastok Fest.

Tema konkursa je ”Nebo je dovoljno veliko da nas sve jednako zagrli”.

Od ukupnog broja prijavljenih (prvi krug), po izboru javnosti, a putem online glasanja (like and share) na Facebook stranici Rastok Fest projekta, do 13 pjesama će biti izabrano (drugi krug) i na taj način ući u izbor za 3 najljepše pjesme (treći i finalni krug) po izboru žirija, koje će biti i novčano nagrađene.

Do 13 pjesama iz drugog kruga bit će predstavljeno na manifestaciji pod nazivom ”Večer poezije”.

Izabrane pjesme će biti objavljene na službenoj stranici Rastok Fest-a putem E – Zbirke najljepših Rastok pjesama.

Autori pjesama koje uđu u 13 najboljih osim učešća na konkursu za najljepšu Rastok pjesmu, moraju učestvovati na manifestaciji ”Večer poezije” na kojoj će recitovati svoje pjesme. Na istoj manifestaciji će se proglasiti i 3 najljepše pjesme po izboru žirija i uručiti nagrade. Za 13 autora/ica će biti pokriveni putni troškovi, hrana, osvježenje i smještaj.

Večer poezije će se održati 9. augusta 2015. godine.

Novčane nagrade (neto) za tri najljepše Rastok pjesme su sljedeće:

300,00 KM(prvo mjesto),
100,00 KM(drugo mjesto),
50,00 KM(treće mjesto).
Period za prijave na konkurs i online glasanje će trajati od 01. juna do 15. jula 2015. godine do 17:00 h.

Za učešće je potrebno popuniti i poslati online prijavu

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *