Učesnici trinaestog izdanja Rastok Festivala

rastok1

Poznati su učesnici trinaestog izdanja Rastok festivala koji će se u organizaciji JOM-a (Jedinstvena Organizacija Mladih) iz Jelaha ove godine održati 07. i 08. augusta na sportskom poligonu Osnovne škole “1. mart”. Nastupaju:

Petak, 7. august

a WHEADY MILE | Teslić (BiH)
Tevarbulebra | Niš (Srbija)
Vrane Kamene | Beograd (Srbija)
Болесна Штенад | Beograd (Srbija)
XEPER | Tuzla (BiH) | melodic death metal

Subota, 8. august

Jack the Ripper – BiH | Lukavac (BiH)
Čvrge | Požarevac (Srbija) |
Corbansick | Sarajevo (BiH)
Billy Andol | Sarajevo (BiH)
Pero Defformero | Novi Sad (Srbija)
Kontradikshn | Brežice (SLO)

a Wheady Mile je post rock instrumental sastav iz Teslića, a posredstrvom SoundClud profila benda poslušajte njihove tri numere: “Foundation”, “Hear It Feal It” i “Smooth Tire”.

Tevarbulebra je instrumentalni sastav iz Niša koji je osnovan marta 2013. godine. Njihova muzika je mješavina groove-a, neobičnih ritmova i eksperimentalne melodije. Do sada su učestvovali na:
– Medijana Balkan Rock festivalu 2013. godine (osvojili drugo mjesto)
– Youth Fair Adventure-u u Novom Sadu 2014.
– Nisville Jazz festivalu 2014.godine na Youth Stage-u.

Njihova instrumentalna numera Nove Patike se pojavljuje na kompilaciji URBANIS(H), organizacije B.A.U. Osvajači 1. mesta na festivalu Omladina 2015. u Subotici.

Vrane Kamene su beogradski garage/rock sastav formiran 31. oktobra 2010. godine, a aktivno djeluju od 2012. godine. Široj javnosti su se po prvi put predstavili pjesmom “Kćer Mrtvoga Čoveka” koja je objavljena na kompilaciji “Rock Informer” u izdanju izdavačke kuće ExpanziUM.Tokom 2012. godine sa pjesmom “Play” uvršteni su na kompilaciju “Voices” koju su objavili Lawsuit Pending Records i MIX The Month In Music Magazine.U novembru 2012. godine potpisuju za australijski label Lawsuit Pending Records, a u januaru naredne godine objavljuju singl “Pet minuta pažnje” koji je uvršten i na drugo izdanje kompilacije “Rock Informer”. Ovaj singl je izašao i za strano tržište u izdanju Lawsuit Pending Recordsa.Nedavno su objavili promo ediciju materijala “Svih ovih godina” koji je snimljen u studiju “Viša klasa”, a producirao ga je Nemanja Popović. Kao gosti na albumu pojavljuju se Nebojša Simeunović Sabljar iz punk/rock sastava Dža Ili Bu (u pjesmi “Ne dugujem ti ništa”), Marko Aleksandar Gajić, Jelena Zdravković Simeunović iz beogradskog rockabilly sastava Bricks and Cans te Ivan Cakić iz beogradske blues grupe Travellin´Cats koji svira usnu harmoniku u naslovnoj numeri.Za 14. juni imaju zakazan nastup na finalu BuntRok Mastersa.

Bolesna Štenad – beogradski punk-rock sastav koji iza sebe ima albume “Loše, loše” i “Desiće se lepe stvari”. Prije Rastok festivala 19. juna nastupaju na festivalu “Nismo ovde samo zbog para” sa grupama Feud, Bjesovi, SMF i The Long Noses, te na kragujevačkom Arsenal festu. Nakon Rastoka za 09.10. imaju zakazan nastup u zagrebačkom klubu Tačka.

Xeper je melodic death metal sastav iz Tuzle formiran 2013. godine. Pokušavaju oživjeti duh ekstremnog metala devedesetih uz nešto moderniji pristup.

Jack The Ripper je preimenovan iz benda ”Šovinisti” ove godine i dolaze iz Lukavca, Sviraju punk rock bend, a postavu benda čine: Kuze (vokal),Čoba (solo gitara), Dživ (bas gitara) i Miro(bubnjevi)

Čvrge je ska/punk sastav iz Požarevca (Srbija) koji je nedavno objavio novi EP “Svakidašnja žurka u mom gradu”.

Corbansick je sarajevski alter/crossocer sastav koji je nedavno objavio album “Shattered Skin”.

Billy Andol je sarajevski indie sastav formiran 2009. godine koji uskoro objavljuje treći studijski materijal “Linije” za hrvatsku izdavačku kuću Dallas records.Prije ovog materijala objavili su “Johnny Album” (2009) i „Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju“ iz maja 2012. Iza sebe imaju i live izdanje “Savršen dan” snimljen u sarajevskom klubu Pussy Galore”.

Pero Deformero – sastav iz Novog Sada poznat po jedinstvenoj kombinaciji folka i progressive metala.

Diskografija:

“Pero Defformero” (1995)
“Undergrand” (2009)
“Jer to liči na taj način” (2014)

Evo datuma i lokacija gdje ih možete poslušati prije Rastoka:

27.06. SMALLFEST, Šoštanj (SLOVENIA)
11.07. TRAINSTATION SQAT, Kranj (SLOVENIA)
25.07. OVERLOAD, Vladičin Han
31.07. BAŠTA DOMA OMLADINE, Kragujevac
01.08. VROK, Vranje
07.08. MOSTOCK, Trebinje (BOSNIA)

Kontradikshn – tročlani electro/rock sastav iz Slovenije. Osvajači drugog mjesta na Jelen Demo festu 2013. godine. Iza sebe imaju EP “Anatomy” sa šest pjesama. Prije Rastoka za 20. juni imaju zakazan nastup u Kranju, a nakon Rastoka 22. augusta nastupaju na slovenačkom Kunigunda festivalu.

Osim nastupa ovih bendova Rastok ima i bogat prateći dnevni program.

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *