NOVČANA POMOĆ ZA NABAVKU OBAVEZNIH UDŽBENIKA UČENICIMA–DJECI BRANILACA

NOVČANA POMOĆ ZA NABAVKU OBAVEZNIH UDŽBENIKA UČENICIMA–DJECI BRANILACA

Dana 01.07.2015. godine, Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko- dobojskog kantona raspisalo je Konkurs za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika učenicima–djeci branilaca za školsku 2015./2016.godinu. Visina novčane pomoći za kupovinu obaveznih udžbenika u osnovnim školama je 100,00 KM, a za kupovinu obaveznih udžbenika u srednjim školama 150,00 KM.

Programom utroška sredstava za 2015. godinu Ministarstva za boračka pitanja određeno je za ovu vrstu pomoći 560.000,00 KM u Budžetu Zeničko dobojskog kantona.

Izbor kandidata se vrši na osnovu bodovanja i to po kriterijima: ostvaren uspjeh u predhodnoj školskoj godini, socijalno-ekonomska situacija i učešće u Oružanim snagama.

Prednost bez bodovanja kod dodjele novčane pomoći imaju djeca poginulih, umrlih, nestalih dobitnika ratnog priznanja ili odlikovanja; djeca umrlih ratnih vojnih invalida i djeca umrlih demobiliziranih branilaca.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom za djecu pripadnika branilačke populacije podnosi roditelj – staratelj nadležnim službama za branilačko-invalidsku zaštitu u općinama Kantona u kojima imaju prebivalište.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *