ATLETIČAR NIHAD MAHMIĆ KOD MINISTRA ZA BORAČKA PITANJA

ATLETIČAR NIHAD MAHMIĆ KOD MINISTRA ZA BORAČKA PITANJA

Dana 01.07.2015.godine u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja ministar mr. Fahrudin Čolaković primio je višestrukog prvaka i rekordera Balkana u maratonu Nihada Mahmića.

Posebno je istaknuta hrabrost i odlučnost jednog ratnog vojnog invalida da se kroz sportski angažman uspješno bori i dostojanstveno brani ugled naše Države BiH, te postiže rezultate na kojima mu mnogi mogu samo pozavidjeti.

Da se radi o vrsnom atletičaru koji dugi niz godina učestvuje na međunarodnim takmičenjima govore rezultati, tri zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj, šesneastostruki prvak Balkana na 1500. 5000 i 10000 m, te dva puta obaranja Balkanskog rekoorda. Ovom nizu uspjeha treba dodati i osvajanje prvog mjesta na 800 i 3000 m na IV otvorenom Međunarodnom atletskom prvenstvu za veterane, održanom dana 28.06.2015. godine u Sarajevu, a ujedno proglašen i najboljim takmičarom prvenstva i Memorijalnog mitinga “Mehmedalija Bajrić-Baja”.

Bitnio je napiomenuti da su na prvenstvu učestvovale pored BiH, Hrvatska, Slovenija i Srbija.

Mahmić je ovom prilikom iskazao veliku zahvalnost ministarstvu i Premijeru koji su bezrezervno finansijski sukladno mogućnostima podržavali njegov rad.

Dogovoreni su i dalji vidovi suradnje Ministarstva i ovog našeg reprezentativca koji će braniti boje našeg kantona i države na predstojećim međunarodnim mitinzima u Sarajevu i Zagrebu.                                                   

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *