BHOI: PRIJAVE ZA TESTIRANJE

bhoi

BHOI, kao i prethodnih godina, svima nudi cjelogodišnji program obrazovanja, obučavanja i pripremanja učenika osnovnih i srednjih škola u programiranju i algoritamskom rješavanju problemskih zadataka. Ovogodišnji, najkompletniji do sada, program predviđa sedmične sekcije, nekoliko višednevnih kampova, redovna online i onsite takmičenja i mnoge druge aktivnosti. Predavači su neki od najuspješnijih bivših bosanskohercegovačkih takmičara, profesori iz srednjih škola, kao i s fakulteta. Najbolji učenici će predstavljati zemlju na međunarodnim takmičenjima, a svi će se na najadekvatniji mogući način pripremati za neka svoja buduća zanimanja, učeći i zabavljajući se.

Ovim putem pozivamo sve učenike, bez obzira na prethodna znanja iz informatike, na sveobuhvatno standardizirano testiranje mogućnosti kreativnog i logičkog razmišljanja i rješavanja problemskih zadataka. Učenici koji se pokažu kao najbolji će na taj način sebi obezbijediti mjesto u ovom BHOI programu.

 

Svi zainteresirani učenici mogu se prijaviti ovdje, nakon čega će biti individualno kontaktirani i obaviješteni o vremenu i mjestu testiranja. Prvi rok za prijave je nedjelja, 04. oktobar ove godine.

Izvor: bhoi.net

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *