Promocijom knjige “…i ja sam iz Srebrenice” obilježen 25. novembar

Promocija knjige …i ja sam iz Srebrenice, i obilježavanje 25. Novembra Dana Državnosti u organizaciji UG „Tragovi-Crni Vrh“ u OŠ „Gazi Ferhad-beg“ u Jablanici

23.11.2015. godine u organizaciji udruženja “Tragovi-Crni Vrh” te uz partnerstvo sa Općina Tešanj, udruženje “EKO-MLADI”, Mjesna zajednica Jablanica i naravno OŠ “Gazi Ferhad-beg” Jablanica u ovoj školi je realizovana manifestacija obilježavanja 25. novembra Dana Drzavnosti Bosne i Hercegovine. Ova škola je ranije nosila naziv 25. NOVEMBAR. U sklopu ove aktivnosti je realizovana i promocija knjige …I JA SAM IZ SREBRENICE autora Hodžić Fikreta.

Promotori knjige su bili:
– Fehim Softic, profesor bosanskog jezika i knjizevnosti
– Mr. Suad Huskic, prof – Nacelnik opcine Tešanj
– Doc. dr. Ibrahim Plancic – univerzitetski profesor
– g. Fikret Hodzic – autor knjige

Prisutno je bilo cca 200 zvanica, od toga je bilo cca 50 učenika ove osnovne škole, a pored već spomenutih promotora knjige kao i autora, prisutni su bili: Ministar u Vladi ZDK g-din Himzo Smajić, Predsjedavajući OV Tešanj g-din Senad Subašić, općinski Vijećnici: g-đa Salkić, g-din Joldić, g-din Kurdić, zatim direktori JU: Muzeja, nekoliko Osnovnih škola, zatim Pomoćnici Načelnika g-din Omerbašić i g-din Medarić, predstavnici UG “Tragovi-Crni Vrh”, predstavnici UG “EKO-MLADI”, Predstavnici Mjesnih zajednica: Jablanica, Ravna, Trepče, Karadaglije, Dobropolje-Mekiš i dr.. Zatim Imami džemata Jablanica, Čaglici, Karadaglije-Koprivci-Oruče, kao i predstavnici džemata Dobropolje-Mekiš. Među prisutnima su bile i zvanice iz Jablanice, Ripne, Čaglica, Roša, Karadaglija, Koprivaca, Trepča, Tešnja, Dobropolja, Mekiša, Jelaha, Miljanovaca, Šija, Medakova, Bobara, Raduše itd. kao i dio uposlenika OŠ “Gazi Ferhad-beg”. Takođe među zvanicama je bio određeni broj privrednika sa područja općine Tešanj. Moderator programa je bio Sekretar udruženja (Adnan Lihić).

Nakon promocije knjige autor je za 10 učenika koje je ova škola odabrala kao odlikaše uručio knjige sa posvetom, a za sve ostale učenike ove škole cca 350 je školi poklonio po jedan primjerak tako da će svi učenici besplatno dobiti ovu knjigu. Nakon toga se prisutnima obratio Načelnik općine mr. Suad Huskić govoreći o Danu državnosti i njegovom značaju za svakog pojedinca i državu BiH u cjelini.

Na kraju manifestacije su predstavnici udruzenja “Tragovi-Crni Vrh”: Predsjednik Skupštine (Fuad Spahic), Predsjednik Nadzornog odbora (Fehim Softić), Predsjednik Savjeta (Roša Sinan) u ime udruženja uručili ZAHVALNICU g-dinu Hodžić Fikretu za učešće u ovoj aktivnosti koju je organizovalo ovo udruzenje.

Nakon toga su svi učenici i zvanice nastavili sa druženjem uz zakusku i osvježenje čime je ova manifestacija upotpunjenja. Svi prisutni su iskazali veliko zadovoljstvo i odusevljenje večerašnjom manifestaciom a prisustvo autora knjige g-dina Hodžić Fikreta je posebno posebno izazvalo oduševljenje učenika…

A pored direktora skole g. Bahtic Ismeta i uposlenika skole (Jasmin, Ramo, Enisa, Mediha i dr), na pripremi i realizaciji su posebno velik doprinos dali: Predsjednik Savjeta MZ Jablanica (Bašić Fehro), Sekretar MZ Jablanica (Almir Lihić), Predsjednik udruzenja “EKO-MLADI” (Spahic Mersed), Predsjednik NO ovog udruzenja (Salih Lihić), kao i članovi, Haris Halilović, Elvir Burejić i drugi…svima navedenim i ostalima koji su pomogli u realizaciji se zahvaljujem u ime organizatora manifestacije tj. udruženja „Tragovi-Crni Vrh“. Svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem čestitke u povodu nadolazećeg 25. novembra Dana Državnosti Bosne i Hercegovine.

Informaciju pripremio Sekretar UG TCV (Adnan Lihic)…u nastavku nekoliko fotografija…

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *