Posjeta organizacije PREDA-PD i Mašinske škole iz Prijedora Mješovitoj srednjoj školi Tešanj

tret1

U sklopu projekta ”Ujedinjeni gradimo novu budućnost- NEW AGE, predstavnici Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora, PREDA-PD, i JU Mašinska škola iz Prijedora posjetili su 07.12.2015.godine našu Školu.

tret1

Osim predstavnika agencije i profesora, posjetila nas je i grupa učenika Mašinske škole Prijedor, učesnice u projektu. Upravo cilj ove posjete bio je upoznavanje i druženje učenika i profesora naše dvije škole koje će sarađivati narednih 11 mjeseci.

Nakon odmora u školskom restoranu uslijedio je obilazak  Mješovite srednje škole. Gosti su bili oduševljeni opremljenošću učeničkih kabineta, koji omogućuju učenicima usvajanje i primjenu  znanja pomoću moderne tehnologije i gdje zaista mogu ponuditi inovativna rješenja.

tret2

Direktor škole, Muharem Saračević, održao je kratku prezentaciju o Mješovitoj srednjoj školi Tešanj, predstavio  dostignuća i dosadašnje rezultate rada  u multimedijalnom kabinetu.

Nakon posjete školi organizovan je obilazak znamenitostima grada Tešanj, gdje su učenici i profesori obišli spomenik čuvenom pjesniku Musi Ćazima Ćatiću, Sahat kulu, Eminagića konak i Tešanjsku tvrđavu-gradinu kao jednu od najstarijih i najznačajnijih objekata u Bosni i Hercegovini.

 

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *