Izlozba slika "Nasem gradu"

12431653 10153486762783768 1538095549 nU petak, 18.12.2015. godine u Eminagica konaku je otvorena  izlozba likovnih radova učenika OŠ „Rešad Kadić“- Krndija.

Izlozbu je priredio Mehmed Dzananovic,nastavnik likovne kulture u navedenoj školi.Prisutne je pozdravio Ernad Prnjavorac,direktor JU Muzej ,a o izlozbi su govorili Berina Merdic,direktorica skole te Miralem Brkic,akademski graficar iz Tesnja.

Direktor Muzeja je naglasio spremnost na saradnju sa svim odgojno-obrazovnim ustanovama našeg područja  te izrazio nadu da je ovo samo početak saradnje sa osnovnim i srednjim školama tešanjske općine.Direktorica Merdić je kazala kako je ponosna na svoje kolege i ,naročito, učenike koji su priredili jednu, stvarno kvalitetnu izložbu. Izuzetno pozitivnom kritikom prisutnima se obratio akademski grafičar iz Tešnja, Miralem Brkić; koji je u svom govoru pozvao i kolege koji se profesionalno bave likovnim stvaralaštvom da dođu i posjete izložbu jer kako reče: “i od najmlađih se ima puno toga naučiti“.

Izvor: Muzejtesanj.Org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *