Arijana Puljić – novi trener ženske selekcije Fudbalskog kluba “Borac” Jelah.

11

Arijana Puljić je novi trener ženske selekcije Fudbalskog kluba “Borac” iz Jelaha. Bivša igračica i kapiten ŽNK “Čelik” iz Zenice, a u svojoj vrlo impresivnoj 18-godišnjoj karijeri nastupala je i za žensku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Već dvije godine je asistent trener u ženskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine a prije sadašnjeg selektora Nikole Nikića, Arijana je asistirala i selektoru Momčilu Staniću, tako da pored igračkog, ima i veliko trenersko iskustvo.

Nadamo se da će Arijana svoje znanje prenijeti i na igračice “Borca” i da će sa ovom mladom i perspektivnom ekipom postići velike uspjehe. Jelašanke imaju velike ambicije, to pokazuje angažovanje jednog ovakvog trenera a i sama činjenica da je Upravni odbor FK “Borac” Jelah proširen za još jednog člana koji dolazi iz ženske ekipe (Amra Kantić), govori tome u prilog.

“Ženska ekipa “Borac” Jelah je vrlo mlada ekipa što se tiče igračkog kadra i ja sam sigurna da uz dobru disciplinu i saradnju mene i igračica možemo postići dobar rezultat. Trenutni cilj nam nije da idemo na nešto veliko i da obećavamo unaprijed, ali se nadam da se dosta toga u budućnosti može napraviti i ženski fudbal podignuti na jedan zavidan nivo”, istakla je u razgovoru Arijana Puljić.

Arijani želimo puno sreće u budućem radu, vjerujemo i nadamo se da će svojim iskustvom i znanjem doprinijeti da na stadionu “Šibovi” u Jelahu uskoro gledamo vrhunski ženski nogomet.

1

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *