FK “Borac” Jelah počeo sa pripremama za nastavak sezone.

4

Piše: Jasko Sadiković
Jelah, utorak, 02. 02. 2016. godine

Na stadionu Šibovi u Jelahu treneri fudbalskog kluba Borac iz Jelaha su juče izvršili prozivku igrača i prvim treningom zvanično počeli sa pripremama.
Novoizabrani šef stručnog štaba jelašana Miralem Pašić, ponikao u Borcu, bio je kao igrač i u tešanjskom Tošk-u i B reprezentativac naše države, na raspolaganju je imao gotovo cijelu ekipu iz prošle godine.
U sastavu ekipe sa Šibova nedostaje jedino mladi Elmin Hadžikadunić, kojemu je Upravni odbor kluba poželio sreću u zeničkom Čeliku, dok su se svi ostali igrači stavili na raspolaganje treneru Pašiću.
Od novih igrača vidjeli smo Semira Mašića iz Maglaja, bivši igrač juniorske ekipe FK Željezničar i Natrona je došao u redove Borca, i Edvin Hatkić koji je prošao sve omladinske selekcije Borca, a prošlu sezonu proveo u ekipi NK Usora.
Prozivku seniorske ekipe su izvršili šef stručnog štaba Miralem Pašić i predsjednik Upravnog odbora Senad S. Subašić uz ostale članove UO, te poželili sreću igračima u novoj polusezoni, a od svojih igrača zahtjevali su maksimalnu angažovanost kako bi sezonu završili u vrhu tabele, gdje Borcu i jeste mjesto.
Naravno prelazni rok traje do 19. februara i do tada nećemo znati da li će još neki igrač doputovati na Šibove, ali i bez toga prva ekipa Borca je popunjena velikim brojem igrača iz juniorske i kadetske ekipe, tako da ponovo možemo očekivati mladu i rastrčanu ekipu jelašana i u ovoj polusezoni.

Osim u seniorskoj ekipi mogli smo primjetiti i veliki broj novih igrača u juniorskoj i kadetskoj ekipi, a među njima je svakako najznačajniji povratak povređenog Saliha Delića, ali i novih igrača Adnana Skulića, Vladana Todorovića, Halida Spahića, Aldina Omića i Igora Pranjića.
I u najmlađim takmičarskim ekipama (pioniri i predpioniri) Borca će biti novih igrača, ali o njima ćemo pisati kada pođu pripreme i za ove kategorije.

Sa velikom pažnjom očekujemo i početak priprema ženske ekipe Borca koju će od ove godine voditi novi trener i koja će uz maksimalno zalaganje igračica, trenera, i uprave Borca u narednom periodu biti vrlo značajan faktor ženskog fudbala/nogometa u Bosni i Hercegovini.

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *