Omladinska nogometna takmičenja počinju 05./06.marta 2016. godine.

8

Ostalo je još malo vremena do početka proljetnog dijela sezone 2015./2016. u omladinskim ligama u kojima se takmiče klubovi iz naše općine. Prva će startati Omladinske liga – grupa Centar, u kojoj se takmiče kadeti i juniori FK “Borac” i NK “TOŠK”, a takmičenje počinje 05. i 06.03.2016.godine.

U kadetskoj konkurenciji najbolja ekipa u prošloj polusezoni je bila ekipa “Iskre” iz Bugojna koja ima šest bodova prednosti u odnosu na “TOŠK” i devet bodova prednosti ispred FK “Borac”.

U juniorskoj konkurenciji ponovo je najuspješnija ekipa “Iskre”, dok su naši klubovi jesenji dio takmičenja završili na osmom (FK “Borac”) odnosno na dvanaestom (NK “TOŠK”) mjestu.

U prvom ovogodišnjem kolu vidjećemo veliki derbi u Jelahu gdje se sastaju ekipe kadeta i juniora “Borca” i “TOŠK-a” i sigurni smo da će i jedni i drugi pružiti i više od maksimuma kako bi se ostavrio što bolji rezultat.

Sretno svim ekipama, što manje povreda i što više fer i korektne borbe na terenima, poštenog i objektivnog suđenja, i neka pobijedi najbolji.

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *