POSJETA MINISTRA ZA BORAČKA PITANJA POVRATNIČKIM NASELJIMA

POSJETA MINISTRA ZA BORAČKA PITANJA POVRATNIČKIM NASELJIMA

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, Fahrudin Čolaković, 08.03.2016. godine posjetio je sa saradnicima povratnička naselja: Miljkovici kod Doboja, Kamenicu i Komušinu kod Teslića u kojima živi veliki broj pripadnika braniteljske populacije, a koja shodno Zakonu, iako sa prebivalištem u RS, svoja  prava iz braniteljsko-invalidske zaštite ostvaruje na području Zeničko-dobojskog kantona.

Branitelji su na sastancima organiziranim povodom ove posjete upoznati sa svojim pravima, te upućeni na način ostvarivanja istih.

Na nekim od ovih sastanaka prisustvovao je i ministar Ministarstva za privredu, Zvonimir Anđelić koji je predstavio projekte iz svoje nadležnosti.

Poseban naglasak je stavljen na zapošljavanje i samozapošljavanje pripadnika braniteljske populacije, za što su u 2016. godini predviđena značajna sredstva te planirana dva programa poticaja.

Ministri i suradnici su posjetili i spomen obilježja poginulim braniteljima u navedenim mjestima, te i na taj način odali počast onima koji su se borili za našu zemlju.

 

 

Ministarstvo za boračka pitanja

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *