SVJETSKI DAN VODA – EKOLOŠKA AKCIJA

Udruženje sportskih ribolovaca „Blinker” Kalošević – Tešanj već duži niz godina u planu svojih redovnih aktivnosti organizuje i provodi razne ekološke akcije sa ciljem stvaranja boljeg ambijenta za život u svojoj mjesnoj sredini te očuvanju prirode i rijeke Usore.

S tim u vezi, u saradnji sa Općinom Tešanj u sklopu proljetnog čišćenja šireg područja općine Tešanj, članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Blinker” Kalošević-Tešanj povodom obilježavanja 22. Marta – Svjetskog dana Voda, organizuju veliku ekološku akciju predviđenu za dan 27. Mart. 2016 godine (nedelja) sa početkom u 09,00 sati.
Akcijom je predviđeno uklanjanje smeća na pristupnim lokalnim putevima u Kaloševiću, Mrkotiću i Bobarama, zatim čišćenju smeća duž korita i obala rijeke Usore i jezera Mrkotić.

Planirano je da u ekološkoj akciji učestvuju članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Blinker” Kalošević-Tešanj, učenici O.Š. „Abdulvehab Ilhamija” Kalošević, područnih škola Bobare i Mrkotić, i svi drugi zainteresovani ekološki osvješteni građani općine Tešanj.

Svi učesnici akcije će odvajati PET ambalažu u posebne vreće za potrebe osnovnih škola koje rade na prikupljanju PET ambalaže.
Općina Tešanj će u sklopu navedenih aktivnosti finansijski pomoći održavanje ekološke akcije u smislu obezbjeđenja odvoza smeća sa lokaliteta Kalošević i Jezero Mrkotić do deponije otpada u Bukvi, te finansiranju nabavljanja rukavica, vreća za prikupljanje smeća i obezbjeđenja toplog obroka i osvježenja za učesnike akcije.

Za sve učesnike akcije je obezbjeđen ručak i piće u ribarskoj kući na lokalitetu jezera Mrkotić.
Medijski sponzor ekološke akcije je ANTENA radio.

Pozivamo sve ekološki osvještene građane da nam se pridruže i da daju svoj doprinos ostvarenju misije Općine Tešanj, sredina ekološke svijesti čistoće i reda.

Upravni odbor USR “BLINKER” Kalošević – TešanjSV DAN VODA 2016

Opširnije na blinker.com.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *