Proširenje Ville Ukus u Tešnju u završnoj fazi

SONY DSC

TEŠANJ, 04.04.2016. – Villa Ukus sredinom aprila otvara novi dio luksuznog hotela koji u sklopu poslovnog centra Ukus postoji od juna 2014. godine. Riječ je o povećanju kapaciteta postojećeg hotela visoke kategorije sa pratećim sadržajem. Dosadašnji kapacitet hotela bio je 11 soba, a u završnoj je fazi krilo hotela u kojemu će biti dostupno još 15 jednako luksuznih soba, a time će općina Tešanj dobiti nove mogućnosti za proširenje turističke djelatnosti i pozitivno uticati na turističke kapacitete.

SONY DSC

“Kada smo prije dvije godine uvidjeli nedostatak smještajnih kapaciteta ovakvog tipa na području općine Tešanj, odlučili smo se za izgradnju hotela. Prvobitni hotel je bio Boutique Hotel malog kapaciteta, ali visokih standarda po pitanju usluge i opremanja i sa svim pratećim sadržajima koji su neophodni za hotel takvog tipa. Kako je u međuvremenu narasla potražnja za ovim tipom smještaja, odlučili smo se na izgradnju još jednog dijela hotela i proširenje kapaciteta. Zadovoljstvo nam je da ćemo uskoro, osim smještajnih kapaciteta i wellnessa, ponuditi i popratne fitness sadržaje, kao i izdvojenu konferencijsku dvoranu kapaciteta do 100 mjesta”, rekao je u ime investitora, Silk-Trade d.o.o. Tešanj, izvršni direktor Tarik Širbegović.

SONY DSC

Boutique hotel sa 4 zvjezdice je od najvećeg svjetskog portala za rezervaciju hotelskog smještaja Booking.com dobio Nagradu za izvrsnost recenzija u 2015. godini sa prosječnom ocjenom 9.5 (maksimalna je 10), čime se još jednom izdvojio kao jedan od najbolje ocijenjenih hotela regiona.

„Čast nam je i zadovoljstvo da unaprijeđujemo smještajne i turističke kapacitete na način kakav Tešnju i dolikuje, te dalje utičemo na razvoj turizma u našem gradu. “, poručuje investitor, te naglašava da je ukupna površina hotela sa pratećim sadržajima 2000 m2 a ukupna vrijednost investicije u prosirenje hotela iznosi 1 milion KM.

Završetak svih radova planiran je do 15. aprila 2016. godine, kada će biti i upriličeno svečano otvorenje.

Širbegovic Tarik
Silk Trade d.o.o

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *