Kup ZDK: NK “Nemila” – FK “Borac” Jelah.

3

U zaista iscrpljujućem tempu FK “Borac” iz Jelaha danas igra novu utakmicu, u okviru 2. kola Kupa ZDK, gdje gostuje u Nemili. Utakmica je na programu u 17:00 sati, na novom stadionu NK “Nemila”.

Uprkos žestokom tempu, velikim naporima i finansijskim troškovima, gdje bi mnogi klubovi odustali od Kup takmičenja, FK “Borac” ne posustaje i danas u Nemilu putuje sa podmlađenom ekipom, momcima iz omladinskog pogona koji će pokušati da se nametnu treneru Pašiću, koji opet, ima priliku da se iz prve ruke uvjeri u kvalitet ovih mladih igrača. Ovi momci su su juče imali iscrpljujuće gostovanje u Goraždu ali i pored toga, sa velikim optimizmom danas putuju u Nemilu gdje su spremni dati svoj maksimum za prolazak u dalji tok takmičenja.

FK “Borac” Jelah odličnim igrama i dobrom strategijom Stručnog štaba niže pobjede i ide ka vrhu tabele Druge lige FBiH – grupa “Centar”. U drugoj polusezoni nije ubilježen ni jedan poraz, upisano je pet pobjeda i samo jedan remi, u Žepču, nesretno primljenim golom u 92. minuti. Sa dvije utakmice manje, zaostaje za drugoplasiranim “Radnikom” samo dva boda, dok za prvoplasiranom ekipom “Bosna Sema” sa tri utakmice manje zaostaje osam bodova.

Ekipu “Borca” u narednom periodu očekuje igranje dvije utakmice sedmično, gdje je svaka utakmica vrlo važna i gdje svaka pobjeda dovodi “Borac” vrlo blizu čelnoj poziciji na tabeli.

Želimo sreću danas ovim mladim momcima, da se na gostovanju predstave u najboljem svjetlu i obezbjede prolazak u dalji tok takmičenja.

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *