Održan cjelovečernji koncert KUD “Pobjeda” Tešanj

DSC_0207

Sinoć je u Velikoj Sali CKiO u Tešnju održan cjelovečernji koncert KUD-a ”Pobjeda” Tešanj. Prisutnima se KUD ”Pobjeda” predstavilo sa novim članovima ali i onim starim.

Kako je rekao Abdulah Đulović – Đula predsjednik KUD-a „Pobjeda“ oni ne pričaju previše, ali se predstavljaju publici onim što najbolje znaju odnosno igrom. 

Članovi KUD-a ”Pobjeda” su sinoć za posjetioce izveli Tešanjske igre, Svatovske igre, Varoške igre, Djevojčako kolo i Gluho Kolo – Glamoč, a sve navedene koreografije uvježbala je Samira Elezović, sadašnji koreograf. Bio je to spoj iskustva i mladosti, koji je svaki put od publike nagrađen velikim aplauzom.

Muzička sekcija se potrudila da sve isprati besprijekorno pod budnim okom Ediba Smailbegovića. Program su svojim nastupima upotpunili Nermin Handžić, Vildana Smailbegović, Adna Smailbegović i Adelisa Krdžalić, dok je Damir Galijašević premijerno zasvirao kolo, koje je poklonio ovom društvu i koje od sinoć nosi naziv „Pobjedino kolo“.

Članovi folklorne sekcije OŠ „Huso Hodžić“, koja je ujedno i podmladak KUD-a „Pobjeda“ Tešanj sinoć su svojim umijećem zadivili prisutne. Zadovoljstvo na licu publike svakako je najbolji znak da su članovi ovog kulturno-umjetničkog društva napravili odličan posao.

Osim što su poklonili predivno veče posjetiocima, članovi KUD-a „Pobjeda“ Tešanj su organizovali i prikupljanje dobrovoljnih priliga za oboljelog sugrađanina Emira Kopića – Kopu, te su nas obavjestili da je ovom prilikom prikupljeno oko 600 KM, koje će biti uplaćene za Emirovo liječenje.

Tekst: Rifa Vilašević / Radio ZOS

Fotografije: Šefket Turalić

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *