Završeno takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi FBiH – grupa “Sjever”.

3

Proteklog vikenda završeno je i takmičenje u Prvoj rukometnoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, u kojoj se takmiči naš Rukometni klub “Bosna TS” iz Tešnja.

U posljednjem, 18. kolu naši rukometaši su gostovali kod prvaka lige, ekipe RK “Krivaja” Zavidovići, koja je i prije ovog kola osigurala prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH. Naši rukometaši su i pored prikazane dobre igre zabilježili poraz, rezultat je na kraju glasio 47:33 za domaću ekipu.

Rezultati ostalih utakmica 18. kola: RK “Bihać” – RK “Kakanj” 37:42, RK “Žepče” – RK “Čelik Junior” Zenica 27:27, RK “Rudar” Banovići – RK “Sana  7” Sanski Most 0 : 10 (ekipa “Rudara” ranije istupila iz takmičenja).

TABELA:

  1. RK “Krivaja” Zavidovići 46,
  2. RK “Kakanj” Kakanj 40,
  3. RK “Bihać” Bihać 28,
  4. RK “Čelik Junior” Zenica 27,
  5. RK “Žepče” Žepče 23,
  6. RK “Bosna TS” Tešanj 21,
  7. RK “Lukavac” Lukavac 16,
  8. RK “Sana 7” Sanski Most 6,
  9. RK “Rudar” Banovići 0.

Čestitamo ekipi RK “Krivaja” iz Zavidovića osvojenu titulu Prvaka lige i plasman u viši rang takmičenja. Takođe, sve čestitke upućujemo i našim rukometašima, upravi te stručnom štabu RK “Bosna TS” Tešanj, kako na postignutim rezultatima tako i na velikom zalaganju da se, i pored evidentno teške materijalne situacije, održi rukomet na ovim prostorima.

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *