Mladi “Zmajevi” u Trening centru NS BiH u Zenici bolji od “Mediteranaca”.

7

Jučer je u Zenici, u Trening centru Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, „U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila Olimpijsko-mediteranski tim BiH rezultatom 1:0.

Mlada reprezentacija došla je do prednosti u 24. minuti kada je Milošević šutirao snažno sa oko 25 metara od protivničkog gola, golman Plakalo je slabo zahvatio loptu i ona se zaustavila u mreži iza njegovih leđa i to je bio jedini pogodak na utakmici.

Selektor mlade reprezentacije Darko Nestorović je nakon utakmice rekao: „Može se reći da smo gol postigli sretno, ali imali smo nekih situacija iz kojih smo trebali pogoditi. Momci su odigrali korektno i mislim da je pobjeda zaslužena. Važno je da igrači igraju sa dosta volje i želje, trude se. Skoro svi igrači su dobili priliku danas da se pokažu i imali smo šta da vidimo.“

Predstavnicima medija obratio se i Mirza Varešanović, selektor olimpijskog bh tima: „Nismo imali širok izbor igrača pred ovu utakmicu, ali nismo loše odigrali. Gol smo primili nesretno. Nadam se da smo pomogli selektoru Nestoroviću u pripremi ekipe za kvalifikacione utakmice.“

Izabranici Darka Nestorovića sutra kreću za Krško gdje će u petak, 3. juna u 17:00 sati odigrati prijateljski meč sa Azerbejdžanom.

Kompletan izvještaj sa utakmice kao i foto galeriju možete pogledati na www.sportzdk.ba

 

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *