TREĆI MODUL OBUKE "MENADŽMENT U OBRAZOVANJU"

Treći modul obuke “Menadžment u obrazovanju”, koju je pohađalo 20 direktora odgojno-obrazovnih ustanova sa područja Zeničko-dobojskog kantona., realiziran je 30. i 31.5.2016. godine

Prisustvom i aktivnim učešćem i na III. modulu, i izradom praktičnog samostalnog rada, 20 direktora odgojno-obrazovnih ustanova su sa uspjehom okončali obuku koja će u mnogome poboljšati njihovu upravljačku praksu i unaprijediti rad odgojno-obrazovnih ustanova.

Obuku “Menadžment u obrazovanju” pohađali su direktori osnovnih i srednjih škola koji su bili veoma zainteresirani da prisustvuju ovakvom tipu obuke i iskazali spremnost da prisustvuju na sva tri modula i izrade samostalni praktični rad.

Svečanosti uručenja certifikata o uspješno okončanoj obuci prisustvovali su Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Munevera Selmanović, direktorica Pedagoškog zavoda i dr. sc. Emir Avdagić, direktor DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu.

 Polaznici su iskazali zadovoljstvo zbog prilike da prisustvuju obuci i zahvalili se  kreatorima i realizatorima obuke, prof. dr. Šefiki Alibabić i doc. dr. Jovanu Miljkoviću, sa Odjeljenja za pedagogiju i andragogiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, za ugodno i korisno utrošeno vrijeme i istakli da se nadaju nastavku ovakve vrste obuke.  

Ministar Sinanović se zahvalio svim prisutnim direktorima na njihovom aktivnom učešću, iskazao zahvalnost DVV International – Uredu za Bosnu i Hercegovinu, koji su pružili stručnu i finansijsku pomoć za realizaciju ove obuke, i izrazio nadu da je ova obuka samo početak dugotrajnije saradnje u realizaciji seminara sa prof. dr. Šefikom Alibabić i doc. dr. Jovanom Miljkovićem.

 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *