Realizovan projekat VIRTUELNA POSTAVKA predmeta izloženih u Muzeju Tešanj

Na javni poziv iz decembra 2015 godine koji je raspisala općina Tešanj, udruženje EKO-MLADI je apliciralo sa navedenim projektom, a prijedlog projekta su pripremili predstavnici firme KOLEKTIV i udruženja EKO-MLADI.

Općina Tešanj je nakon sprovedene procedure između ostalih odabrala i ovaj projekat za finansiranje, a za isto je potpisan i Ugovor između općine Tešanj i udruženja EKO-MLADI krajem januara 2016 godine.

Nakon toga su započele aktivnosti na pripremi i realizaciji sve planiranog u ovoj fazi projekta, a firma KOLEKTIV je putem angažovanog osoblja omogućila uspješnu i pravovremenu realizaciju. Sve aktivnosti i na kraju puštanje u funkciju navedene aplikacije na web stranici Muzeja Tešanj realizovane su u saradnji sa Direktorom Muzeja (Ernad Prnjavorac), kustosica istog (Mensura Mujkanović) i vodič kroz zbirku (Miralem Alić). Koordinaciju projekta su radili ispred firme KOLEKTIV Admir Agić i ispred udruženja EKO-MLADI zaduženi član UO Adnan Lihić, a volonteri: Ermina Kantic, Amila Galijasevic, Ana Jozic Agic i Alem Zeničanin su pomogli pri fotografisnaju i obradi fotografija.

Potrebno je ovom prilikom uputiti zahvalnost općini Tešanj na čelu sa Načelnikom mr. Suad Huskić za finansijsku podršku projektu, kao i firmi KOLEKTIV za angažman i odrađeni profesionalni posao, kao i Direktoru i uposlenici Muzeja koji su dali punu podršku u implementaciji.

Koordinatori su mišljenja da aktivnost treba nastaviti u fazi 2 i 3, kako bi pored sada dostupne dvije grupe Dizdareva kula i Eminagića konak, ovo bilo prošireno i obuhvatilo što viže eksponata i onoga što Muzej Tešanj nudi.

Putem sljedećeg linka možete pristupiti VIRTUELNOJ POSTAVCI i pregledati za sada obrađene predmete / eksponate: http://muzejtesanj.org/virtualna-postavka.html

 

„EKO-MLADI“

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *