Promocija kampanje nestranačkog posmatranja Lokalnih izbora “Pod lupom”

U utorak, 23.08.2016. godine sa početkom u 11:00h ispred opcine Tesanj povodom promocije kampanje građanskog, nestranačkog posmatranja Lokalnih izbora 2016. godine u lokalnim zajednicama održat će se ulična akcija Koalicije ”Pod lupom”.

Koalicija ”Pod lupom” na izborni dan planira angažman 3.000 građanskih, nestranačkih posmatrača na svakom drugom biračkom mjestu u zemlji, te putem uličnih akcija želi ponuditi mogućnost svim punoljetnim građanima Bosne i Hercegovine da se prijave za posmatranje izbora, informišu o nepravilnostima u predizbornom periodu i tokom izbornog dana i načinima kako da ih prijave. Svim zainteresovanim građanima na uličnim akcijama biće podijeljen informativni i promotivni materijal Koalicije.

Ulične akcije,koje su dio medijske kampanje Koalicije, biće održane u 42 opštine/grada na području cijele Bosne i Hercegovine.

Rok za prijave posmatrača traje do 7. septembra, a građani se pored uličnih akcija, mogu prijaviti za posmatranje izbora besplatnim pozivom na broj 080 05 05 05 ili putem web stranice www.podlupom.org.

Ulične akcije su dio projekta „Izgradnja sistema i odgovornosti u izborima“, koji finansiraju Evropska unija i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID),s ciljem doprinosakvalitetnijem izbornom procesu u BiH u skladu sa međunarodnim standardima i najboljim praksama, i ohrabrenja aktivnog učešća građana u zagovaranju i praćenju izbora.

Ljubazno Vas molimo da se odazovete uličnoj akciji Koalicije i na taj način date doprinos održavanju slobodnih i poštenih izbora u BiH.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *