JEZERO MRKOTIĆ – UREĐENO IZLETIŠTE ZA SVE GRAĐANE

TURIZAM 6

U mjestu Mrkotić, općina Tešanj u neposrednoj blizini magistralnog puta M-4 Teslić-Doboj u srcu prirode, nalazi se prelijepo izletište sa uređenim sportskim terenima (fudbal, odbojka na pijesku, staza za šetanje), drvoredi katalpi sa klupama za odmor, više nadstrešnica sa stolovima za piknik, dječija igraonica (ljuljaške, klackalice, tobogani).

Kompletan opisani sadržaj obogaćuje prirodna ljepota rijeke Usore i vještačkog jezera Mrkotić koji se nalaze u okviru opisanog izletišta.

Veliki broj ljubitelja prirode gotovo svakodnevno posjećuje ovu destinaciju i u prirodnom okruženju u miru i tišini provode svoje slobodno vrijeme.

U danima vikenda (subota i nedelja) na jezeru Mrkotić moguće je loviti ribu u skladu sa važećim Pravilnikom o radu jezera Mrkotić i uz nadzor službene osobe – ribočuvara.

Ulovi šarana i soma su svakodnevni na jezeru Mrkotić, te predstavljaju posebno zadovoljstvo za sportske ribolovce.

Ističemo da je pristup i boravak izletištu Mrkotić omogućen svim građanima, izletnicima, sportistima i ljubiteljima prirode bez naplate bilo kakvih ulaznica, stim da posjetioci imaju samo jednu obavezu da mjesta na kojim borave ostave poslije svog boravka u čistom stanju tj. da pokupe smeće koje je moguće odlagati na mjestima koja su predviđena za to, na samom izletištu.

Na lokalitetu izletišta Mrkotić posjetiocima je omogućen besplatan WI-FI i dječija igraonica.

Parking prostor i jezero Mrkotić su pokriveni video nadzorom i postavljena su rasvjetna tijela, a sve zbog sigurnosti djece i vozila na parking prostoru i sprečavanju drugih negativnih pojava na izletištu.

Izletište Mrkotić je nastalo zahvaljujući angažmanu članova USR “Blinker” Kalošević-Tešanj, zatim angažmanu naše vrijedne omladine, aktivista iz mjesnih zajednica Kalošević, Mrkotić i Bobare, uz nesnebičnu podršku rukovodstva MZ Mrkotić i Općine Tešanj.

Općina Tešanj – sredina ekološke svijesti čistoće i reda.

TURIZAM 4

TURIZAM 27TURIZAM 5TURIZAM 27TURIZAM 33TURIZAM 28TURIZAM 29TURIZAM 30TURIZAM 20TURIZAM 18TURIZAM 16TURIZAM 15TURIZAM 10TURIZAM 11TURIZAM 13TURIZAM 1TURIZAM 2TURIZAM 3TURIZAM 7TURIZAM 8TURIZAM 9TURIZAM 12TURIZAM 14TURIZAM 17TURIZAM 19TURIZAM 21TURIZAM 22TURIZAM 23TURIZAM 17TURIZAM 24TURIZAM 25TURIZAM 31TURIZAM 32TURIZAM 6TURIZAM 34

Opširnije na blinker.com.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *