Održan 9. rukometni memorijal “Fuad Prnjavorac – Fudo”.

23

Rukometni klub  “Bosna TS”  Tešanj pobjednik je 9. Međunarodnog memorijalnog turnira u rukometu “Fuad Prnjavorac- Fudo”.

Pored domaćina, na turniru su već petu godinu zaredom učestvovali gosti iz Srbije, ekipa “Ub”-a, zatim “Sana 7” Sanski Most, te mlada i perspektivna ekipa “Krivaje 2” Zavidovići.

U prvoj polufinalnoj utakmici “Krivaja 2” savladala je “Ub” rezultatom 33:29, dok su u drugoj domaćini bili uspješniji od “Sane 7”, rezultat 33:25.

U pauzi turnira, odigrana je revijalna utakmica između juniora “Bosne – TS” i kadeta “Krivaje” Zavidovići, a ono što nas posebno raduje je to da mladi zaista igraju srcem i da rukomet u Tešnju i  BiH ima perspektivu.

Turnir je zvanično otvorio predsjednik “Bosne  TS”, Ćusto Refik, koji je najviše zaslužan za održavanje tradicije turnira i koji je, unatoč bolesti sa kojom se bori, izrazio zadovoljstvo organizacijom.

Utakmica za 3. mjesto završena je pobjedom RK “Ub” rezultatom 27:24, ali ekipa “Sane 7” pružila žestok otpor i prikazala sjajnu igru.

U finalnoj utakmici viđena je istinska i neizvjesna rukometna predstava, a domaćini su slavili rezultatom 34:31 protiv ekipe “Krivaje 2”, koja od ove sezone nastupa u Prvoj ligi FBiH – grupa “Sjever”.

Najbolji golman turnira je Sinanović Armin (Bosna TS), najbolji strijelac sa postignutih 17 golova je Dugonjić Haris (Sana 7), dok je za igrača turnira proglašen Omahić Enver (Bosna TS).

Generalni sponzor tunira bili su Općina Tešanj i BH Telecom. Od strane organizatora, Rukometnog kluba “Bosna TS” Tešanj, zahvaljuju se svim učesnicima, na fer i korektnoj igri, kao i svima koji su odvojili vrijeme, došli u sportsku dvoranu i uveličali ovu manifestaciju. Svakako se zahvaljuju i svima koji su na bilo kakav način pomogli da se ovaj turnir održi devetu godinu zaredom.

Sportski pozdrav.

24

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *