STIGLA SAVREMENA OPREMA U MJEŠOVITU SREDNJU ŠKOLU, TEŠANJ

opr1

U sklopu COBEAR projekta Tešanjska razvojna agencija TRA je realizovala nabavku opreme za HIDRAULIKU i ELEKTROHIDRAULIKU za zanimanje Tehničar za mehatroniku koja je smještena u kabinet mehatronike Mješovite srednje škole Tešanj.

opr1 opr2

Ova oprema je vrijedna 50 000 KM i koristit će se za izvođenje redovne nastave za zanimanje TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU i za polaznike CENTRA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH.

Oprema se sastoji iz: didaktičke ploče za hidrauliku i elektrohidrauliku kao i od elemenata hidraulike i elektrohidraulike.

Oprema nam omogućuje praktičan rad hidrauličkih i elektrohidrauličkih sistema  koji učenici rade u III i IV razredu kroz predmete PRAKTIČNA NASTAVA I HIDRAULIKA I PNEUMATIKA.

opr3 opr4

25.08.2016. je također provedena obuka nastavnog kadra za korištenje opreme.

Od ranije naša škola ima opremu za PNEUMATIKU I ELEKTROPNEUMATIKU, tako da je nabavkom ove opreme kompletan rad sa pneumatičkim i hidrauličkim sistemima zaokružen.To je veoma bitno za učenike i polaznike centra za obrazovanje odraslih zbog praktične primjene stečenih teoretskih znanja iz HIDRAULIKE I PNEUMATIKE.

opr5

Zahvaljujemo se Tešanjskoj razvojnoj agenciji.

 

Fotosekcija

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *