NOVI STAKLENIK U POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI

U okviru Mješovite srednje škole u Tešnju nalazi se Poljoprivredna- prehrambena škola. U septembru mjesecu 2012. godine  otvoren je novosagrađeni objekat Poljoprivredne škole sa oglednom parcelom i plastenikom za obavljanje praktične nastave a u proljeće 2014. postavljen je staklenik površine 50 kvadrata koji je finansiran od strane Ministartva poljoprivrede,šumarstava i vodoprivrede i Općine Tešanj.

U toku školske 2014/15. godine učenici poljoprivredne i cvjećarske struke  obavljali su praktični dio nastave i uspjeli da proizvedu kvalitetan rasad cvijeća i povrća. Sav proizvedeni rasad cvijeća učenici su sa svojim profesorima zasadili u školskom dvorištu i na zelene površine Općine Tešanj.

st3sta2sta1

 

Na osnovu provedenih istraživanja nakon nabavke prvih 50 kvadrata staklenika zahvaljujući podršci Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede  ZE-DO kantona i Opštine Tešanj došlo je do velike zaineresovanosti za  upis novih učenika u Poljoprivrednu i prehrambenu školu.

Povećanjem  broja učenika u Poljoprivrednoj i prehrambenoj  školi proizilazi potreba za proširenjem postojeće površine za novih 50 kvadrata kako bi mogli izvoditi kvalitetnu praktičnu nastavu (proizvodnju rasada cvijeća i povrća ).

Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede ZE-DO kantona ponovo je podržalo našu školu u proširenju staklenika za novih 50 kvadrata.

Tako da će profesori  zajedno sa svojim učenicima da kvalitetno odrade praktičnu nastavu i proizvedu kvalitetan rasad cvijeća i povrća.

 

Podršku smo dobili od Općine Tešanj i od Firme Hrvić gradnjaiz Vukova  te im se srdačno zahvaljujemo.

 

 

Tešanj, 01.09.2016.                                                      Fotosekcija: Amela Stupar

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj