NAJAVA: Nogometni vikend na “Šibovima”.

7

Vikend pred nama donosi nam pravi praznik nogometa na “Šibovima” u Jelahu budući da sve takmičarske selekcije FK “Borac” Jelah svoje utakmice igraju na domaćem terenu. Na programu ukupno 6 utakmica, pa krenimo redom:

SUBOTA:

Prve utakmice u subotnjem terminu odigraće najmlađi nogometaši, iz predpionirske i pionirske selekcije.

U 10:00 sati pretpioniri Borca će odigrati utakmicu trećeg kola Kvalitetne lige ZDK sa ekipom NK Don Bosco iz Žepča. Gosti iz Žepča se trenutno nalaze na četvrtoj poziciji sa jednom pobjedom i jednim remijem, ali treba istaće da u dosadašnja dva kola nisu dobili  ni jedan pogodak što govori o kvalitetu njihove odbrambene linije. Naši dječaci su u dvije utakmice postigli čak 14 golova a nisu dobili ni jedan, i mislimo da uz ozbiljan pristup sa respektom prema protivniku ne bi trebalo biti dovedeno u sumnju pitanje protivnika.

U 11:00 sati pioniri Borca i Don Bosco igraju takođe utakmicu trećeg kola lige. Prvoplasirani Borac će i u ovoj utakmici imati vrlo težak zadatak jer će igrati protiv drugoplasirane ekipe koja nije dobila ni jedan pogodak a pri tome su u dvije utakmice pogodili čak 8 puta. Ipak i pored toga Jelašani bi sa maksimalnim zalaganjem vrlo izvjesno mogli doći do sva tri boda što bi učvrstilo njihovo prvo mjesto na tabeli.

borac_donbosco_2016_2017.jpg Snapshot(24).jpg
Snapshot(23).jpg

 

Treća utakmica na rasporedu u subotu je utakmica seniorskih selekcija “Borca” i gostiju iz Hrasnice, ekipe FK “FAMOS”. Vrlo važna i vjerovatno vrlo teška utakmica, najviše zbog psihološkog pritiska koji će se sigurno osjetiti kod domaće ekipe zbog lošeg starta sezone. Gosti su nakon tri kola na šestom mjestu sa jednom pobjedon i dva remija, dok Jelašani imaju dva remija i jedan poraz. Iako rezultati Borca sugerišu na slabu igru ekipe treba reći da su ipak naši momci odigrali dobre utakmice, pogotovo na gostovanjima gdje su pomalo nesretno ispustili bodove u Ilijašu i u Tešnju, dok je utakmica protiv “Pobjede” ipak rezultat slabe igre “Borca” i odlične partije ekipe iz Tešanjke.

borac_famos_2016_2017.jpg Snapshot(19).jpg
Snapshot(18).png

NEDJELJA:

U 10:00 sati je predviđeni termin za odigravanje utakmice šestog kola kadeta “Borca” i odlične “Iskre” iz Bugojna. Kadeti “Iskre” su u dosadašnjih pet kola upisali tri pobjede i po jedan remi i poraz, postigli 13 i primili samo tri gola, dok je naša ekipa upisala dvije pobjede, remi i dva poraza uz omjer golova 11/5. Iako će utakmica biti vrlo teška znamo da će naši kadeti dati sve od sebe kako bi na svojim Šibovima upisali novu pobjedu.

U 12:00 sati nas očekuje još jedna vrlo zanimljiva i neizvjesna utakmica gdje će snage odmjeriti juniori “Borca” i “Iskre”. Kao i kadetima, i juniorima Borca je ova utakmica od velike važnosti kako bi se sa nova tri boda pomaknuli prema vrhu tabele gdje im objektivno i jeste mjesto.

borac_iskra_2016_2017.jpg Snapshot(22).jpg
Snapshot(21).jpg

 

Zadnja, šesta utakmica na “Šibovima” ovog vikenda, u nedjelju, u 16:30 sati, je utakmica 2. kola Druge Ženske lige “Sjever”, u kojoj će snage odmjeriti djevojke iz Jelaha i gošće iz Travnika, ekipa ŽNK “Rosa Brandis”. U prvom kolu Travničanke su izgubile od ekipe koja je jedan od kandidata za prvaka lige, ekipe “Libero” iz Goražda rezultatom 5:1, dok su naše djevojke rezultatom 9:0 savladale debitantkinje iz Visokog.

I pored poraza u prvom kolu, gošće se ne smiju podcijeniti jer se radi o solidnoj ekipi koja sigurno nije lak protivnik, a takođe ni naše djevojke ne smiju biti previše opuštene ni samopouzdane zbog visoke pobjede u prošlom kolu jer se radilo o dosta slabijem protivniku. Svakako da u ovu utakmicu treba ući maksimalno ozbiljno i spremno te upisati nova tri boda koja će naše djevojke zadržati na prvom mjestu.

borac_rosabrandis_2016_2017.jpg Snapshot(20).jpg
Snapshot(20).png

 

SVIM SELEKCIJAMA ŽELIMO USPJEŠAN VIKEND UZ MAKSIMALAN BROJ BODOVA!

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *