Omladinski Kup ZDK FK “Borac” Jelah – NK “Rudar” Kakanj 3 : 0

6

U srijedu je na “Šibovima”odigrana polufinalna utakmica Omladinskog Kupa ZDK u juniorskoj konkurenciji. U jednoj zaista odličnoj utakmici vidjeli smo borbu i maksimalno zalaganje na obje strane tokom svih 90 minuta.Početnu inicijativu imali su gosti, prvih 20-tak minuta su imali dominaciju na terenu, ali nisu konkretnije zaprijetili golu domaćina, koji u nastavku stvaraju nekoliko odličnih prilika.

U drugom poluvremenu ekipa “Borca” ubacuje u brzinu više te uspostavljaju totalnu kontrolu na terenu. Na scenu stupa Hadžikadunić koji postiže dva gola, a za konačni rezultat pobrinuo se Husaković.

Čestitamo mladim igračima “Borca” koji su se ovom utakmicom plasirale u finale Omladinskog Kupa ZDK, u kojem će odmjeriti snage sa NK “Čelik” iz Zenice, koja je u drugoj polufinalnoj utakmici savlada FK “Rudar” Zenica rezultatom 5:2.

Spomenimo i to da je juče u Sarajevu izvršen žrijeb Završnice juniorskog Kupa FBiH, te da će prvak Kupa ZDK igrati protiv HNK Orašje. Prva utakmica se igra 21.09.(srijeda) a revanš nakon sedam dana, 28.09.2016.godine.

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *