SAOPŠTENJE ZA JAVNOST I MEDIJE POVODOM ZAVRŠETKA PRVE POLOVINE PREDIZBORNE KAMPANJE

GDJE GORI? KO KOGA NAPADA? KO I PROTIV KOGA U TEŠNJU DIŽE BEDEME I KO BI DA APSOLUTNO DOMINIRA?

Prva polovina predizborne kampanje je iza nas.
Stranka ZA BiH Tešanj je svoje zacrtane ciljeve u prvih 15 dana uspješno realizovala.
Naši ciljevi su bili da građanima prezentujemo naše iskrene namjere i želje za pozitivnim promjenama, koje su prijeko potrebne našem društvu, ali svakako i da pokažemo da smo i mi kao Stranka spremni i sposobni itekako učestvovati u tim procesima počevši od sebe.
Tako smo umjesto skupih, socijalno neosjetljivih i neprilagođenih kampanja koje nikako ne oslikavaju stvarnu sliku stanja naše Općine, mi odabrali da djelom pokažemo ko smo, šta smo, čemu težimo i čemu se nadamo?
Sa nivoa Stranke ZA BiH na državnom nivou generalno kampanju smo počeli, ne slučajno u napaćenom, zaboravljenom, ponosnom Prijedoru. Mnoge takozvane velike patriotske stranke i ne kriju da su prepustile naše ljude, gradove i sela u kandže negatora i neprijatelja BiH, čime su naš narod ostavili na nemilost bez podrške i bez suosjećanja.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu u skladu sa svojim osnovnim opredjeljenem i imenom svakako je otpočinjanjem kampanje u Prijedoru još jednom jasno pokazala da nikada neće odustati od tog osnovnog patriotskog i plemenitog cilja očuvanja naroda i države Bosne i Hercegovine kao nezavisne, cjelovite i samostalne na svakom pedlju naše teritorije. Naši članovi i simpatizeri BILI SU, SADA SU I UVIJEK ĆE BITI ZA BOSNU I HERCEGOVINU!!!
Ovdje kod nas u Općini Tešanj, nesebično i unaprijed sa halalom smo kampanju započeli AKCIJOM DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI (pogledajte video). Konkretno, jasno i nedvosmisleno naši kandidati za OV Tešanj, zašto da ne, i simbolično su pokazali da su spremni dati KRV ZA GRAĐANE OPĆINE TEŠANJ, bez obzira na bilo kakvu podjelu, po bilo kom osnovu.
One koji ne vjeruju u to i koji misle da je to kratkoročno, IZAZIVAMO da urade ISTO !!!
Sa plakatiranjem, bilbordima i sličnom također nismo htjeli da pretjerujemo i pristajemo na muku narodu. One „face“, kojih smo se itekako nagledali u proteklom mandatu i to u svim mogućim medijima, ali na naš račun plaćeni iz budžeta, koštaju na svakoj banderi 100,00 KM. Vi pobrojite koliko kojih ima pa prosudite je li se isplati više ih gledati?
Sedmično održavamo po jedan predizborni skup u nekoj od mjesnih sredina gdje građani pokažu interes. Zadovoljni smo, ohrabreni čak i pozitivno iznenađeni podrškom i posjećenošću naših skupova, a posebno u Novim Miljanovcima (pogledajte galeriju). Gdje se jasno pokazalo da je i narodu dosta više lijepih i friziranih priča i da je potreban povratak istinskim vrijednostima.

O POLITIČKOJ KONKURENCIJI?
Poznata priča. Sve što je zajedničko–svojataju kao da je samo njihovom zaslugom postignuto. Novcem svih nas finansiraju svoju kampanju. Projekte svih građana otvaraju, slikaju se bez protokola, bez imalo ustezanja, brutalno prisvajaju sebi u zasluge i projekte koje su građani lično sufinasirali?!?
Svjedoci ste toga ovih dana, a najnoviji slučaj je svečano otvaranje poligona u Planjama u sklopu predizbornih aktivnosti samo jedne SDA stranke? Pa s kim će onda nastaviti zajedno?
Organizirajući KOORDINACIJU političkih stranka (SBIH, SDP, BPS, DF) izgleda da smo ih nehotice prepali (što li?), pa je izgleda neko odsvirao uzbunu i mobilizirao sva dozvoljena, a naročito nedozvoljena sredsva u svrhu očuvanja pozicija. Tako su potegnuta i neka predizborna „oružja“ i metode za koje smo se iskreno ponadali da smo ih se okanili kao uspješna i prosperitetna sredina u svakom pogledu!
Zloupotreba vjerskih objekata u promotivne svrhe, priče ko je vjernik, a ko nije u zavisnosti u kojoj je stranci, ko je neprijatelj, ko izdajnik, angažovanje radnika javnih preduzeća i ustanova te sportskih udruženja u propagiranje samo jedne stranke, trebali su davno ostati iza nas, ali nažalost nisu. ZAR JE VRIJEDNO?
Dalje, sudeći prema izborima u biračke odbore, ugledni članovi SDA, dobrI Bošnjaci, pravi vjernici kako vole naglasiti za sebe naprasno su „prešli“ ni manje ni više nego u HDZ?!? Još neki su naprasno „penzionisani” da bi bili u biračkim odborima ispred stranke penzionera?!? Pitamo ih, zar je bilo vrijedno dostojanstva i kakve su im namjere pa se tako osiguravaju da imaju većine u biračkim odborima. Nije valjda da su pored tolike navodne sigurnosti u apsolutnu dominaciju spremni i na izborni inžinjering, da ne kažemo krađu?
Dalje, javnost i građani dobijaju poruke o „neosvojivim bedemima“, o „apsolutnoj dominaciji“ i slično.

Naše je pitanje?

GDJE GORI? KO KOGA NAPADA? KO I PROTIV KOGA U TEŠNJU DIŽE BEDEME I KO BI DA APSOLUTNO DOMINIRA?
Halo ba, nije ratno stanje, ako su nečije lične i stranačke ambicije i pozicije ugrožene?Ničiju apsolutnu dominaciju nećemo dozvoliti čak i ako ponovo ostanemo opozicija. Za toliko uvijek imamo snage, kao doprinos Strake za Bosnu i Hercegovinu demokratskim vrijednostima naroda Tešnja.
O POLITIČKOJ KONKURENCIJI 2?
Nude nam STABILNOST, a ne mogu ustabiliti ni jedan bilbord, pa onda za njegovo rušenje okrivljuju, a jedini njihov vijećnik (nadamo se u posljednjem mandatu) zbog nepoznatih počinioca, javno i indirektno psuje majke svim pripadnicima naše stranke?!? NESTABILNOST je drugo ime također za predsjednika tešanjskog SBB-a, koji je u procesima pregovora oko podrške kandidatu za načelnika, obilato pokazao. U njegovu stabilnost uvjerenja više ne vjeruje ni velika većina članstva stranke čiji je predsjednik, a kamo li da mu vjerujemo mi. Dovoljno o njima, zar ne? Ipak da ne bi njih stavili u prvi plan, postoji dio stranke SBB i njenih kandidata koji razmišljaju slično kao i mi i njih pozivamo da nastavimo i dalje onu započetu saradnju u pozitivnim promjenama.

NASTAVAK KAMPANJE
U nastavku kampanje planiramo održati skupove u Šijama, Piljužićima, Radušoj, Tugovićima i centralni skup u Tešnju, gdje ćemo predstaviti naše kandidate za OV Tešanj, predstaviti također i našeg zajedničkog nezavisniog kandidata za načelnika g-dina Amira Galijaševića, a održat ćemo u cilju predstavljanja našeg programa i više manjih sastanaka o čemu ćete biti blagovremeno obaviješteni.
Nastojat ćemo i dalje voditi fer kampanju bez podizanja tenzija. Ujedno poručujemo narodu, a i političkoj konkurenciji i partnerima iz KOORDINACIJE, da naš stranački interes nije da se zbog politike stvara razdor među rodbinom, komšijama i uopšte među narodom.
Molimo Vas da to uvažavate!
Završit ćemo slijedećom porukom (igra riječi sa sloganima je namjerna):
Nekim neospornim uspješnim pričama, projektima i boljoj budućnosti Općine Tešanj nikako nismo protivnici nego naprotiv sudionici. U tom smislu to ćemo ZAJEDNO nastaviti i unaprjeđivati. Neke ćemo prakse i pojave drastično mijenjati i ne pada nam na pamet da ih nastavimo niti ćemo to dozvoliti drugima. Moramo POŠTENO I PRAVEDNO, DA BI IMALI ŽIVOT KAKAV ŽELIMO, ZA SVE NAS, prvenstveno GLASATI pa time MIJENJATI.

ZAJEDNO !!!
GLASAJ I PROMIJENI !!!

Stranka za Bosnu i Hercegovinu
Tešanj

Opširnije na: zabih-tesanj.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *