Priopćenja iz NK “TOŠK” Tešanj.

9

Mnogo bure izazvala je subotnja utakmica na “Lukama”, u kojoj je naš “TOŠK” poražen od ekipe NK “Ilijaš”.

Šef stručnog štaba Igor Remetić je, između ostalog,  istakao je da smo gledali utakmicu sa dva različita poluvremena, u prvom je izgledalo loše dok se u drugom poluvremenu izmjenama uspjelo biti puno opasniji u napadu, ali nažalost realizacija je izostala. Istakao je i da igra nije bila na očekivanom nivou te da će se u radu ćemo pokušati otkloniti nedostaci i izaći iz krize.

Budući da je na ovoj utakmici uočen nastup igrača koji nije bio u zapisniku (za ekipu “Ilijaša”), Uprava Kluba je, shodno članu 38. Propozicija takmičenja/natjecanja Druge lige F BiH za takmičarsku/natjecateljsku sezonu 2016/2017, u svojstu oštećenog kluba najavila žalbu u vezi neregularnosti pri održavanju utakmice.

Ajdin Mrguda, potpredsjednik NK “TOŠK”-a, povodom događaja iz ovog kao i iz prethodnih nekoliko kola takmičenja,  želi poslati poruku javnosti, a njegovo obraćanje prenosimo u cjelosti:

“Poštovani sugrađani, navijači i simpatizeri našeg Kluba, želim da vam se obratim kao Potpredsjednik Kluba, povodom posljednjih glasina u svezi sa radom NK „TOŠK“-a. Ovo je prva izjava od mog ponovnog dolaska u Klub i imenovanja na funkciju potpredsjednika.

Naime, na ovu funkciju sam imenovan početkom ove sezone, na insistiranje Predsjednika Kluba, koji mi je prezentirao viziju i ambicije Kluba, što sam objeručke prihvatio.
Namjera Upravnog odbora još od samog početka bila je izgradnja pomoćnog terena sa umjetnom travom, kao i ambicija da sa domaćim igračkim kadrom pokušamo izboriti ulazak u viši rang. Zašto sa domaćim igračkim kadrom? Zato što smatramo da ćemo tako uspjeti da konsolidujemo finansijsku situaciju u klubu koja je uvijek bila pod velikim upitnikom.

Na čelo stručnog štaba smo doveli mladog i perspektivnog, licenciranog trenera Igora Remetića za kojeg smatramo da je dugoročno rješenje za naš Klub. Naša mlada ekipa je jako dobro ušla u prvenstvo, međutim u posljednja tri kola smo ušli u jednu rezultatsku krizu koja nas je sve zajedno malo poremetila, ali i to je fudbal.

Što se tiče Šefa stručnog štaba, Igora Remetića, i igrača – Uprava Kluba im daje apsolutnu podršku. Nadamo se da ćemo svi zajedno da se konsolidujemo i da će Šef zajedno sa igračima uspjeti podići igru na viši nivo i da ćemo već u narednom kolu da uspijemo vratiti se na put koji smo sebi zacrtali. Sve ćemo uraditi da se na kraju prvenstva radujemo, te da nakon deset godina uđemo u Prvu Federalnu ligu, te da infrastruktura Kluba bude na višem nivou.

Ne mogu, a da se ne osvrnem na kritike, komentare i prozivanja kako na stadionu, tako i po društvenim mrežama. Sve dobronamjerne kritike prihvatam na svoj račun kao Potpredsjednik i slobodno ću reći da ako je u ovom momentu potrebno nekoga kritikovati, onda smo to mi. Ali isto tako ću reći da mi trenutno nemamo niti ekipu, niti finansije da se možemo „prošetati“ ovom ligom. Gospodin Igor Remetić bi rado pojačao konkurenciju u ekipi, ali za kvalitetna pojačanja je potreban novac i kontinuirani rad. Da li ćemo uspjeti sve ovo realizovati – vrijeme će pokazati. Sigurno je da neće biti lako, ali ćemo se boriti sve dok postoji mogućnost ulaska u viši rang.

Želim istaći da ne postoji pojedinac koji može poremetiti naš trenutni rad, a pogotovo ne oni koji se raduju neuspjehu naše ekipe. Ova Uprava radi sve u skladu ostvarenja ciljeva, a koji su izgradnja infrastrukture Kluba i plasman u viši rang. Ukoliko ne uspijemo izboriti viši rang, ipak će iza nas ostati projekat vrijedan 250,000KM. Niko, zapravo, i ne može da garantuje ulazak u viši rang, jer to je sport. Ali vam zato garantujem da u Klubu nema mešetarenja, da se radi transparentno i odgovorno u svakom segmentu rada Kluba. Želimo od ovog kluba izgraditi zdrav kolektiv, zdravo okruženje za razvoj svih uključenih u rad Kluba i postati pravi sportski ambasador Općine Tešanj.”

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *