VIII kolo Druge lige Federacije BiH – grupa “Centar”.

2

Ovog vikenda igrano je 8. kolo u II ligi Federacije BiH – grupa “Centar”, u kojem smo gledali još jedan općinski derbi, na Tešanjci, između  “Pobjede” i “TOŠK-a”, dok je na “Šibovima” gostovala ekipa “Krivaje” iz Zavidovića.

Ekipa “Borca” je u odličnoj utakmici savladala goste iz Zavidovića i zabilježila vrijednu pobjedu, rezultat je na kraju glasio 4:2 za našu ekipu, golove su postigli Husaković (2x) Žižo i Hodžić dok je za “Krivaju” oba pogotka postigao Taletović.

U derbiju na Tešanjci “TOŠK” je savladao domaću “Pobjedu” rezultatom 3:0 a u nastavku donosimo izvještaj našeg Senada Durkalića:

“Očekivani derbi 8. kola Druge lige Centar između Pobjede i TOŠK-a, opravdao je epitet derbija. Sudar 2. i 3. ekipe na tabeli ispunio je očekivanja. Više od hiljadu gledalaca, po 50% sa obje strane, moglo je uživati u izuzetno dobrom nogometu. Domaćin je prvi zaprijetio ali su gosti još bolje uzvratili. Bombu Hankića, u 3. minutu, solidni Jaćimović krajnjim naporom izbacuje u korner. Dva minuta kasnije korner za goste. Nakon ubačaja i odbijene lopte domaćeg golmana u gužvi se najbolje snalazi igrač utakmice Suljić i pogadja za 0:1. Gosti nastavljaju sa ofanzivom i stvaraju nove prilike. I kada se domaćin u 24. minutu malo oslobodio pritiska i napravio nekoliko poluprilika, Suljić nakon kontre sa 25 metara oštro i precizno šutira u donji desni ugao Jaćimovića, koji ne uspijeva spriječiti ulazak lopte u mrežu. U poluvremenu trener domaćina odlučuje osvježiti ekipu i na startu drugog dijela uvodi braću Buljubašić. U 63. minutu Jaćimović vadi ispod prečke loptu Suljića. Na drugoj strani, H. Buljubašić koristi nesporazum i oklijevanje golmana Strike i Navrboca te u skoku preko glave upućuje loptu u praznu mrežu. Krajnjim naporom u pet koraka, Strika stiže preciznu parabolu i uspijeva loptu izbiti u korner. Minut kasnije Mikelini pravi 2. prekršaj za žuti karton te dobija isključenje. Preostali dio gosti rutinski odradjuju, uz još nekoliko prilika. Suljić još jednom iz gužve pogadja petom mrežu domaćina a sudija Zubić poništava pogodak. Ipak, u 73. minutu, Bedak (zamjena kapitena Hankića), precizno  sa preko 25 metara, pogadja za konačnih Pobjeda-TOŠK 0:3. Zaslužena pobjeda u igri koja je mogla zadovoljiti mnogobrojne navijače obje ekipe. Naredne subote u Tešnju je novi derbi izmedju lidera Natrona koji je u ovom kolu slavio protiv Usore 1:0. Dan kasnije u komšijskom derbiju u Usori igraju Usora i Jelaški Borac.”

Očekujemo uskoro i rezultate sa ostalih utakmica i zvaničnu tabelu.

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *