Poraz naših nogometašica.

33

Jučer (srijeda, 12.10.2016.godine), na stadionu “Šibovi” u Jelahu, ženska selekcija FK “Borac” Jelah igrala je  zaostalu utakmicu IV kola Druge ženske nogometne lige – grupa “Sjever”, protiv ekipe ŽNK “Posavina” iz Domaljevca, i zabilježila prvi poraz na domaćem terenu, rezultat je glasio 1:2.

Po vrlo hladnom vremenu, pred oko 50-tak najvjernijih navijača naše djevojke nisu uspjele da upišu pozitivan rezultat protiv vrlo dobre ekipe Posavine.

Prvo poluvrijeme je počelo odlično, već u sedmoj minuti utakmice Kantić Nermina iz slobodnog udarca savladala je odličnog golmana gostiju Mikić Ružicu. Nastavak je protekao u vrlo zanimljivoj igri obje ekipe, a naše djevojke su mogle doći i do veće prednosti kada se mlada Ahmić Lejla našla u prilici koju na žalost nije uspjela realizovati.

Drugo poluvrijeme nam je donijelo još otvoreniju igru gošći što se vidjelo po pritisku od početka nastavka utakmice. Samo četiri minute je trebalo da jedna od najboljih igračica na terenu Mujkić Fadila postigne pogodak za izjednačenje 1:1.

Poslije ovog pogotka i naše djevojke kreću sa otvorenijom igrom što daje mnogo prostora brzim kontra napadima ekipe Posavine koje nekoliko puta prijete golmanici Lihić. U 60. minutu utakmice Mujkić Fadila postiže i drugi pogodak na današnjoj utakmici i postavlja konačan rezultat ŽFK Borac – ŽNK Posavina 1:2.

Iako su se gošće predstavile kao odlična ekipa ipak se mora napomenuti da su oba gola primljena nakon grešaka naših nogometašica, što je odlična Mujkić znala iskoristiti.

Čestitamo gošćama na odličnoj igri i pobjedi a našim djevojkama želimo puno uspjeha u narednom kolu, već u subotu one putuju u Travnik kod ekipe ŽNK “Rosa Brandis”, gdje očekujemo i nadamo se pobjedi.

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *