Prijem uspješnih sportista sa područja općine Tešanj.

6

Danas (srijeda, 20.10.2016.godine) je Općinski načelnik Suad Huskić u svom kabinetu upriličio prijem tešanjskih sportista koji su u posljednje vrijeme ostvarili značajne rezultate na različitim sportskim takmičenjima.

Na prijemu kod Općinskog načelnika našli su se uspješni sportisti: Elvedin Unkić, član Kluba borilačkih sportova “Borac” Jelah, koji je osvojio II mjesto na Svjetskom kadetskom i juniorskom prvenstvu u kickboxingu, održanom u Dablinu (Irska),5

zatim Nemin Piknjač, predstavnik Sportsko ribolovnog društa “Jelah-Tešanj” – klupskog prvaka BiH u sportskom ribolovu za 2016. godinu, te Asmira Hasanbašić i Nadina Omerbašić, članice Streljačkog kluba Tešanj, koje su osvojile I mjesto na takmičenju u streljaštvu u Sarajevu.4

Sastanku su takodje prisustvovali i treneri Husein Alibalić (KBS “Borac” Jelah) i Sakib Plančić (Streljački klub Tešanj), te predstavnici Sportskog saveza Besim Sejdić i Mirsad Srkalović.

Ovom prilikom, Općinski načelnik je sportistima i trenerima čestitao na postignutim rezultatima i uručio im skromne poklone.

1

Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *