TOŠK – FAMOS 5:1 – Igra za pamćenje, golovi za divljenje.



77

Danas je na tešanjskim “Lukama” naš “TOŠK” ugostio ekipu “FAMOS”-a iz Sarajeva. I ispratio ih sa punom mrežom. U nastavku izvještaj sa utakmice koji je pripremio naš Senad Durkalić:

“TOŠK je premostio još jednu prepreku, koje su se opravdano pribojavali ali kada je sve krenulo vođstvom već u 2. minutu, dileme nije bilo: bodovi ostaju u Tešnju. Maestralni Suljić je i danas (sa tri gola) bio u glavnoj ulozi a sa dva predivna gola pridružio mu se i odlični Skulić. U ekipi lidera nije bilo slabog mjesta. Na teškom terenu, i domaća i gostujuća ekipa pokazale su i više nego što se očekivalo.

Nakon 2:0 u prvom poluvremenu, u 50. minutu Skulić podiže rezultat na 3:0. Sarajkić stiže do počasnog gola u 54. minutu a TOŠK uzvraća sa novim golovima Suljića i Skulića.

Izuzetno lijepi bili su pravi eurogolovi Suljića u 41. i Skulića u 63. minutu. Pored 5 golova, u mreži gostiju mogle su završiti barem još 2 lopte, jer je Kadušić imao priliku oči u oči sa golmanom, koju brani golman gostiju Jamaković. Sličnu priliku nešto kasnije imao je i Nuhanović. Strika je imao dvije odlične odbrane.

Oko 350 gledalaca prezadovoljno je napustilo stadion Luke, ovacijama nagradivši domaću ekipu. Čestitke i gostima na fer igri, budući da su u 18. minutu ostali sa igračem manje. Smajović je isključen direktno zbog starta s leđa na Nuhanovića na ivici 16 metara. Sudjenje Zubića odlično, bez obzira na dodijeljenih 8 žutih (po 4 na obje strane) i jedan crveni karton.

Narednu utakmicu TOŠK gostuje u Žepču, a izvjesno je da će i na toj gostujućoj utakmici imati podršku većeg broja svojih Atomaca.”

Danas su igrane još tri utakmice Druge lige Centar. Krivaja je odličnom igrom bez 6 standardnih igrača igrala 2:2 u Hadžićima i ugasila Radniku san o jesenjoj tituli. Usora je potvrdila formu i kao gost sa 0:3 savladala ekipu Mladosti iz Župče. Ilijaš je kod kuće savladao ekipu Azota 2:0.

Sutra se igraju preostale utakmice 10. kola, naš Borac gostuje kod vrlo jake i kvalitetne ekipe Natrona dok naša Pobjeda na svom terenu dočekuje Žepče. U Zenici igraju Rudar i Novi Grad.



Izvor: www.sportskisaveztesanj.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *