Zbrinuta porodica Hasanbašić Sanela

pije-poslije

Danas, 29. oktobra 2016. godine, izvršena je primopredaja 46. novoizgrađenog objekta u organizaciji NHU “OSLONAC”. Svečanom činu primopredaje prisustvovali su, pored članova rukovodstva Oslonca na čelu sa Predsjednikom Skupštine Salih ef. Haušić, predstavnici izvođača radova (Nedjing, Tešanj), porodica sa prijateljima te stalni pratilac humaniratnih akcija Oslonca, TV-SMART.

Hasanbašić Sanel, sa suprugom i dvoje maloljetne djece, živio je već duže vrijeme u tuđoj staroj i trošnoj kući. Posebno tokom zime porodica nije imala miran san jer su se plašili urušavanja krova, pa je Sanel izlazio noći i čistio snijeg sa krova. Sanel i supruga nisu zaposleni u nekoj firmi, ali Sanel ima konja i kravu, obrađuje tuđu zemlju i stiče prihod te tako brine o svojoj porodici, dok supruga pomaže i brine o djeci. U prioritetima za 2016. godinu, Sanel je bio sa 58 bodova u samom vrhu. Sanelova tetka iz Kraševa se pobrinula i kupila plac Sanelu (koja je u međuvremenu rpeselila na bolji svijet – rahmet joj duši) kako bi mogao doći do građevinske dozvole.

Objekat je finansiran sredstvima članova Oslonca (članarina) a Općina Tešanj je kao i do sada sudjelovala sa 5.000 KM. Objekat je ugovoren u iznosu od 24.326,08 KM sa firmom Nedjing, Tešanj. Porodica je veoma zadovoljna sa kvalitetom izvedenih radova. Podršku porodici, kupovinom kuhinje, uključila se i firma HIFA TANK, a firma Ogrić METALI su donirali pokretno stepenište za tavan. Porodica još nema riješen prikljuač struje. Ključeve porodici je uručila prf. Emina Ajanović, Predsjednica Nadzornog odbora NHU “OSLONAC”. Nakon primopredaje, jedna velika briga manje za Sanela i porodicu. Sanel zahvaljuje svima od srca koji su pomogli.

10 9 8 7 7-1 6 5-1 5-01 5-00 4 4-1 3 2

 

Izvor: Oslonac.org

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *