Nova pobjeda naših rukometaša!

Ovog vikenda odigrano je 9. kolo Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u okviru kojeg su naši rukometaši u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj odmjerili snage sa ekipom RK “Krivaja 2” uz Zavidovića. Naši rukometaši su bili izuzetno raspoloženi i zabilježili treću uzastopnu pobjedu, rezultat je na kraju glasio 39:28 (poluvrijeme 20:14).

Nakon pobjeda protiv “Čelik Juniora” kod kuće  i “Gradačca” u gostima, naši mladi momci su pred svojom publikom nastavili sjajni pobjednički niz. Iako su nastupili bez nekoliko standardnih prvotimaca, to se u igri nije naročito osjetilo. Golman Sinanović je imao svoj dan i sakupio je preko 15 odbrana uz tri odbranjena sedmerca, dok je Omahić za goste bio nerješiva enigma postigavši 14 golova. Precizni su bili Mujkanović sa 8 i Dolamić sa 7 golova, dok je Zilkić, iako povrijeđen, postigao 4, uz izniman broj asistencija i nesebičnih proigravanja.

Kod gostiju prva violina je bio Klis sa postignutih 6 golova, Imširović i Džakmić sa po 4, dok su Bečić i Faljić postigli po 3 gola. Iako poražena, mlada i perspektivna ekipa “Krivaja 2” pokazala je zavidno umijeće i igru te zasigurno u budućnosti mnogi od ovih momaka će kucati i na vrata Reprezentacije BiH.

55

U narednom kolu naši rukometaši gostuju u Lukavcu. 

O Sportski savez Opcine Tesanj