VRIJEDNA DONACIJA MJEŠOVITOJ SREDNJOJ ŠKOLI,TEŠANJ OD FIRME MANN HUMMEL

slika-6

Donacija je rezultat saradnje između kompanije Mann Hummel i  Mješovite srednje škole Tešanj, koja traje već 6 godina. Kako su istakli danas predstavnici ispred same kompanije i Mješovite srednje škole Tešanj radi se o sprovedbi projekta koji je usmjeren ka dualnom obrazovanju.Kompanija Mann Hummel osim što sa školom sarađuje u smislu praktične nastave, nudi učenicima ove škole i mogućnost zaposlenja nakon završene škole i adekvatnih kompetencija.

Muharem Saračević, direktor Mješovite srednje škole Tešanj ističe da je zaista sretan što je kompanija Mann Hummel prepoznala ulaganje u obrazovanje kao važan strateški cilj. „Imamo i člana  Savjetodavnog vijeća ispred kompanije Mann Hummel u našoj školi gdje zajedno kreiramo upisnu politiku.“

slika-6 slika-5

Donirana oprema će biti korištena za obučavanje učenika tehničkim osnovama, odnosno onih učenika čija su zanimanja orijentisana ka mašinskom smijeru. Na ovaj način radionica je opremljena sredstvima koja su potrebna za savremeno stručno obrazovanje, koje podrazumijeva da učenici steknu vještine iz oblasti obrade metala ručnim postupcima. Ovi postupci se odnose na obilježavanje, bušenje, mjerenje i kontrolu, što je i nedostajalo učenicima u njihovim opštim kvalifikacijama koja su im na tržištu potrebna.

slika-2 slika-1

Direktor kompanije Mann Hummel Mahmut Galijašević je ovom prilikom istakao da je glavni cilj ove saradnje da se učenicima pruži potrebno znanje i vještine  koje nije moguće usvojiti samo kroz nastavni proces u smislu budućih, educiranih kadrova koje možemo vrlo brzo da uključimo u proizvodne procese. Nakon ovih 6 godina saradnje, mi već imamo zaposlenih 20-ak ljudi, koji su nakon završenog obrazovanja i obuke počeli da rade u našoj kompaniji.

Ukupna vrijednost današnje donacije je otprilike oko 10 000 KM. Plan je da se u okviru ovoga projekta čija realizacija traje do 2018. godine zaposle ukupno 143 osobe. Samom činu uručenja donacije prisustvovao je direktor finansija i kontrolinga firme Mann+Hummel Njemačka Axel Schmidt-Ewig, te profesori i učenici Mješovite srednje škole Tešanj. Ispred škole su se prigodnim poklonom zahvalili direktoru kompaniije na donaciji i svemu što kompanija čini kako bi doprinjela kvalitetnom obrazovanju.

 

Tešanj, 8.12.2016.godine                                                        FOTOSEKCIJA ŠKOLE

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *