DODJELJENA NOVČANA SREDSTAVA ZA 185 BRANILACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA SA PODRUČJA ZE-DO KANTONA

DODJELJENA NOVČANA SREDSTAVA ZA 185 BRANILACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA SA PODRUČJA ZE-DO KANTONA

Dana 22.12.2016. godine u zgradi Vlade ZDK potpisivanjem ugovora o dodjeli jednokratnih, bespovratnih novčanih sredstava za rješavanje stambenog pitnja sa branioce i članove njihovih porodica sa područja Grada i općina Kantona uspješno je okončan još jedan u nizu realizovanih projekata Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona .

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica („Sl. novine ZE-DO kantona“, broj:1/14), te Uredbom, kao pozakonskim aktom  u mjesecu martu ove godine  raspisalo je Oglas za dodjelu novčane pomoći braniocima i članovima njihovih porodica u svrhu rješavanja stambenog pitanja. Prijave na oglas, odnosno podnošenje zahtjeva  bilo je omogućeno u trajanju od 30 dana, s ciljem obuhvata što većeg broja pripadnika branilačke populacije, koji, nažalost nisu iz bilo kojih razloga riješili stambeno pitanje.

Po okončanju propisane procedure sredstva su odobrena za 185 branilaca i članova njihovih porodica  sa ukupnim sredstvima u iznosu od 1.161.780, 79 KM, a koji su podnijeli zahtjev za kupovinu individualnog stambenog objekta ili stana na osnovu ugovora zaključenog u prethodnoj ili tekućoj kalendarskoj godini, izgradnju, prilagođavanje posebnim potrebama ratnih vojnih invalida i dijelom za sufinansiranje izdavanja dozvole za gradnju i sufinansiranje legalizacije stambenog objekta.



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *