Izgradnja tribina na stadionu “Šibovi” u Jelahu.

Iz Fudbalskog kluba “Borac” Jelah ponovo lijepe vijesti. Pored svakodnevnih dobrih rezultata omladinskih selekcija ovog kluba, koje se ovih dana takmiče na nizu pozivnih turnira širom Bosne i Hercegovine, na stadionu “Šibovi” vrše se građevinski radovi.

U sklopu projekta koji provodi UNDP BiH „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ , a nakon provedene procedure javne nabavke koju je kompletno provela UNDP BiH, protekle sedmice započeta je izgradnja istočne tribine na stadionu.

Sredstva za ove namjene je, pored UNDP BiH, obezbjedila i Općina Tešanj te Mjesna zajednica Jelah. Vrijednost ovih radova je cca 26.000,00 KM, dužina tribine je 20 metara, sa sedam stepenica, na kojima će se moći postaviti oko 120 sjedalica ili 250 stajaćih mjesta, koje bi na proljeće trebale biti spremne za naše navijače.

U sklopu ovih radova, klub je vlastitim sredstvima izvršio izgradnju pristupnog puta iza objekta klubane, te dio drenaže na stadionu.

Uprava kluba je takođe donijela odluku da se tokom 2017. godine započnu aktivnosti na sanaciji i dogradnji zapadne tribine, u skladu sa već urađenim projektom (dužine 110 metara sa 7 stepenica). 

Budući su uslovi za ulazak u viši rang takmičenja kapacitet stadiona od 2.000 gledalaca, od kojih 1.000 moraju biti sjedalice, te posebne tribine za smještaj gostujućih navijača, Uprava se odlučila na ovaj korak pošto je svakako cilj kluba u budućnosti ulazak u viši rang takmičenja.

Aktivnosti za svaku pohvalu, želimo im da se planirani zadaci uspješno realizuju te da u što skorije vrijeme gledamo naše ekipe u elitnim takmičenjima.

O Sportski savez Opcine Tesanj