Treći turnir mjesnih zajednica općine Tešanj.

Jučer (srijeda, 28.12.2016.godine) je u sportskoj dvorani JU “Sportsko-rekreacioni centar” Tešanj svečano otvoren, treći po redu,  “Turnir mjesnih zajednica općine Tešanj” koji je ove godine proširen pa se, osim u malom nogometu, održava i u streljaštvu i stonom tenisu.

Prisutnim sportistima i gledaocima obratio se direktor JU “SRC” Tešanj Safet Jašić, dok je čast da turnir proglasi otvorenim pripala pomoćniku Općinskog načelnika Hamzaliji Hojkuriću.

Nakon otvaranja izvršeno je i žrijebanje ekipa a odigrane su i prve utakmice u malom nogometu. Termini za takmičenja će se prilagođavati: radnim danom poslije 17:00 sati, vikendom po dogovoru.

Igrači koji predstavljaju mjesnu zajednicu ne mogu biti mlađi od 16 godina i moraju biti nastanjeni u mjesnoj zajednici za koju nastupaju.

Ekipa za nogomet broji minimalno 7, a maksimalno 10 igrača. Ekipu za streljaštvo čine 3 člana (može miješano muško, žensko), plus kapiten ili vođa ekipe. Za stoni tenis prijavljuju se dva igrača od kojih je jedan rezervni.

Učešće na turniru je besplatno, a svaka mjesna zajednica imala je pravo izvršiti po jednu prijavu za svaku od sportskih disciplina (nogomet, streljaštvo, stoni tenis).

Sve dodatne informacije možete potražiti putem maila: [email protected] ili na telefon
032/651-500, a pravila turnira možete pogledati na stranici www.dvorana-tesanj.com

 

O Sportski savez Opcine Tesanj