Novogodišnja čestitka OOSDPBiH Tešanj

Sretna Nova 2017
Sretna Nova 2017

Sve ima svoj početak i kraj, a kraj, znači novi početak.

Početak nove, 2017. godine, očekujemo sa pomiješanim emocijama, sa puno neizvjesnosti, pa i straha, za našu budućnost, imajući na umu ukupna društvena kretanja i političko stanje u Bosni i Hercegovni.

Novogodišnji prijem kod Predsjednika SDPBiH daje nam pravo na optimizam, što potvrđuje prisustvo, pored članova SDPBiH, velikog broja gostiju iz javnog i političkog života u Bosni i Hercegovni, koji žele graditi Društvo bez konflikata, prosperitetnu Državu u svakom pogledu.

Ohrabruje i činjenica da se pojedinci, koji su se, iz nekih razloga bili pasivizirali, ponovo aktiviraju u SDPBiH i koji mogu dati značajan doprinos u izgradnji Bosne i Hercegovine.

Zato, u nadanju, iako analitičari 2017. prognoziraju kao kritičnu, da iz akumliranih pitanja i problema može doći do optimalnih rješenja, jer je svima nama, građanima, dosta svega što se dešava četvrt vijeka, u ime općinske organizacije SDPBiH Tešanj i svoje lično ime, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, posebno naše Općine, želim puno lične i porodične sreće, radosti u obiteljima, uspjeha na poslovnom planu.

SDPBiH će, uz podršku svih kojima je stalo do Dobra, istrajavati na očuvanju svih ljudskih sloboda, društvenih vrijednosti, dostojanstva čovjeka u uređenoj Državi ZA SVE NAS.

 

Neka nam je sretna nastupajuća 2017. godina!

 

 

 

                                                                 Predsjednik OOSDPBiH Tešanj
Senad S. Subašić

O OO SDP Tesanj