Turnir mjesnih zajednica: Takmičenje u stonom tenisu.

Jučer (srijeda, 04.01.2017.godine) u sportskog dvorani JU “SRC” Tešanj je, u okviru 3. turnira mjesnih zajednica općine Tešanj, počelo i takmičenje u u stonom tenisu. U postupku žrijebanja, sedamnaest takmičara raspoređeno je u četiri grupe te se odmah pristupilo grupnoj fazi takmičenja.

Igralo se na tri dobijena seta, mečevi su bili izuzetno dobri i do kraja neizvjesni. U dalji krug takmičenja prolaze dvojica najboljih iz svake grupe.

U grupi A vodila se borba između Sejdića, Sinanovića i Okića gdje su na kraju sva trojica imala po dvije pobjede sa po 3:0 i po jedan poraz. Presudio je međusobni skor između Sinanovića i Okića gdje je Sinanović pobjedio sa 3:1 i u zbiru setova zbog jednog izgubljenog seta nije prošao grupnu fazu. Dalje su se plasirali Sejdić i Okić.

U grupi B nakon odigranih mečeva prvo mjesto i prolazak u dalji krug takmičenja ostvario je Mešić sa tri pobjede, dok je drugoplasirani Krkalić imao dvije pobjede i jedan poraz te takođe prošao u drugi grug takmičenja.

U grupi C se odvijala prava drama, prva trojica su imala po tri pobjede i jedan poraz, odlučio je ukupan skor dobijenih i izgubljenih setova gdje su dalje prošli prvoplasirani Mešinović i drugoplasirani Danović

Grupu D prošli su Dubravac i Mujkanović.

Turnir se nastavlja u petak 06.01.2017. godine sa početkom u 18,00 sati kada će se igrati nokaut faza do finalnog meča.

U petak će se za dalji plasman boriti:
1. Sejdić – Mešinović
2. Okić – Danović
3. Mešić – Mujkanović
4. Krkalić – Dubravac

Isti dan će pobjednici ovih mečeva odigrati polufinalne mečeve, dok će finalni meč biti odigran u nedelju 08.01.2017. godine, u pauzi između malonogometnih utakmica.

O Sportski savez Opcine Tesanj